Tuesday, April 14, 2015

Tempat Makan Best di Kuching | Laksa Sarawak Sedap | Mom's Laksa Cafe

hari ni aku nak sambung update pasal jalan-jalan Kuching Sarawak yang tak abis-abis lagi

bila dah sampai kat Sarawak kena la try signature dish kan 
so ari tu dah try Mee Kolok dan dah jatuh cinta

ni kami try plak Laksa Sarawak 
pun aku jatuh cinta jugak 
sedap baq hang 

kami try di antara kedai Laksa Sarawak yang terkenal di Kuching
dengan keenakan laksa sarawaknya

Mom's Laksa Cafe 
yang terletak di Satok, Kuching 
Mom's Laksa Cafe ni banyak cawangan lain seperti di Matang, Jalan Merdeka dan Petrajaya

Review Laksa Sarawak pada pandangan dan selera tekak aku 
-Rasa seperti Bihun Kari tapi sangat sedap dan takde rasa ikan langsung .. haaa mmg pelik jugak kan nama laksa tapi tak de rasa ikan 
so for me laksa sarawak mmg sedap !!
kalau ke sini lagi nak makan lagi la laksa sarawak ni 
mmg kena la ngan tekak aku ni haaa

bahan-bahan kuah laksa sarawak ni terdiri dari 
bawang putih
bawang merah
buah keras
rempah biji
lengkuas 
serai, cili dan kacang


Mom's Laksa Cafe


Laksa Sarawak


kena plak ngan sambal ni 
aduhai terbaik la 



gu plak ngan Teh C Peng ni 
memang gabungan terbaik 

macam takde air lain aku nk minum kan 
tapi serius mmg terbaik makan bersama laksa sarawak

sambil tu try jugak pulut panggang style sarawak ni 
ok not bad sedap 
mcm pulut panggang blah sini jugak 

korang memang wajib ke sini kalau datang ke Kuching 
terbaik dan sedap


13 comments:

Mona Lea said...

dekat dengan rumah tu. kalau balik kuching tiap-tiap pagi makan sini ataupun bungkus

Kesuma Angsana said...

Salam, dtg menjengah bila ada sedikit kelapangan. Walau jrg bertamu, ingatan itu tetap ada dikalbu. Laksa sarawak mmg best ler !

Lynn Hamzah said...

bila la dapat gie kuching ek...teringin sungguh nak makan makanan tradisi sarawak...

Diana Rashid said...

Besarnya pulut udang dia..teh rupanya..ingtkan cendol tu..hahahh...

Eima..ig eimashakleeputrajaya tu tak de la.ke silap eja..? nanti bagi yang betul nya ye..

lieyalatif said...

perghhh terliur beb.... penah makan dulu buat masak2 kat opis....kebetulan ade opismate bawak pes laksa sarawak...tapi lieya tingin gile nak rase mee kolok...bile laa nak jjcm sarawak plak nie heheheeheh

Anis Diyana said...

ruginya hari tu pergi sarawak tak sempat singgah tempat ni

MizzTina said...

pernah mkn laksa sarawak, mcm xleh g lak.. tp mulut tu nmpk mengancam..

Puan Kutu said...

ohh tak pernah makan laksa Sarawak..kiranya dia memang tak guna ikan langsung ke?air tu menggoda betui

syawalsimpsons said...

baca ko G kuching ni...teringin rasa aku nak G...tp belom sampai masa

wahida said...

ok, mee kolok mmg feveret, tapi laksa sarawak mmg sumpah aku x boleh telan...huhu...

Cho Zila said...

ooo kurang masuk kat tekak akak.... tapi bolehler...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
pulut panggang tu namapak sedap jaaaaaaaaaaaa

Cik Puan Eka said...

Auwwws mcm sedap la plak tengoknyaaa. Laksa oh laksa. Pantang setahun laksa slpas beranak nih. Huhu. Laksa ni mungkin bole mkan ni kan