Thursday, April 9, 2015

Tempat Menarik di Kuching | Indahnya Santubong Damai


19/3/2015

selepas kami ke Muzium Kuching  dan berjalan  amik angin di Waterfront Kuching
sementara tunggu sahabat kami Sha abis kerja

Petang tu kami ke Santubong Damai 
satu-satunya pantai yang ade di Kuching 
di bawah kaki Gunung Santubong 

Pemandangan di sini memang cantik dan damai 
sesuai dengan namanya
Santubong Damai 







jarak perjalanan dari Kuching ke Santubong Damai lebih kurang dalam 35 km 
40 minit dari kuching
hanya satu jalan je ke sini 

kami tak lama pun di sini 
dalam 1 jam je 
tak puas budak berdua
masham cetum bila ajak balik 
baru niat nak main pasir ngan sisir pantai la tu 

sorry ye anak-anak dah nk maghrib ni  tak elok dok kat tepi laut 
tak elok orang tua-tua cakap 

lagi pun air laut di sini tak elok sangat 
jernih tapi banyak sangat sampah-sampah (bukan sampah buangan manusia tu)
banyak habuk2 kayu ..serpihan kayu .... warna hitam terapung di pesisir pantai ni 

lepas balik dari Santubong Damai kami terus ke Top Spot, UTC Kuching untuk makan malam

7 comments:

SalbiahM said...

nampak macam tak sesuai, tapi ada je orang mandi ek..

+ e.z + said...

mmg cantek. tapi z sempat nak singgah. hu3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eima,
masyaAllah
santek sunggu pantai dia la
boleh mandi manda dak?????

MizzTina said...

akak dh blh jd pemandu pelancong dh.. hehehe


kak, klu xsilap ada.. cer akak call kuanter P16, 03-88877669..

hainom OKje said...

Cantiknya gambar tepi pantai tu Eima...tak ramai orang ke Eima...Ye tak yer jugak, dah nak maghrib org pun dah balik hihi....

Ohhhh air dia tak bersih eh....mesti frust budak budak tu

Lynn Damya said...

Salam, alahai tempat dah cantik tp ade banyak sampah2 ye..haha aku mase kecik2 dulu, mmg xbest betul tgk pantai kotor sbb xdpt nak main2 air kat situ~ haha

Kira Sakura said...

patut la masam sebab kejap sgt. mesti budak berdua tu dah feeling nak mandi manda hihihi