Wednesday, May 20, 2015

Ahli keluarga Baru kami yang Comel

Alhamdulillah semalam dapat anak buah baru
Tahniah kepada adik ipar dan isteri atas kelahiran zuriat pertama
Baby boy seberat 2.78kg

Biras aku tu 4 hari lg nk masuk 38w
Waktu checkup untuk book spital untuk bersalin hari sabtu lps
Gynea bgtau yg baby besar dan jalan dah buka 3cm
So smlm kena serah diri kat spital
Contraction xde tapi jalan dah buka 
Nak tak nak kena induce 

Lebih kurang pukul 11.00am lepas aku call biras nk bg semangat dan petua supaya dia tak la rasa nervous sgt utk kali pertama ni

Pukul 2.00pm lebih dah bersalin dah
Waahhh cepat ...bdnnya lbh kurang size aku....sgt aktif mcm kakak biras die ni
Alhamdulillah dipermudahkan proses bersalin die

New family members
Welcome to the world si comel

Gynea kate baby besar tapi berat die sama mcm fahim waktu lahir dulu 2.78kg
Kadang kala mesin pun boleh salah kan.....


Note: cerita majlis perkahwinan adik ipar ni aku x up pun dlm blog ....lupa ...betapa gigihnya kakak ipar die menjaya majlis perkahwinan adik bongsu ...ai kan xde adik so adik enPanjang mmg aku syg mcm adik sendiri.

13 comments:

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah.

Selamat datang ke dunia wahai bayi kecil yang comel. Semoga membesar dengan sihat, pintar dan soleh...

Chekgu Azrine said...

Bb akk semua besar2 sis..plg besar 3.8.plg kecik aish ngn kakak dia..3.2kg...huwaaa

Cik Adda said...

alhamdulillah, tahniahh ..

Mar Mansor said...

tahniah buat ahli baru...comel..
saya dulu bersalin 37mggu 4 ari kot..x brp igt..berat baby lebih kurang gitu juga

AnneRaini said...

bestnye ade baby kecik..geram nk gomol. tahniah dpt anak sedara baru.

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah tahniahhhh.. omei baby..

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah comelnya.. bau syurga...

MizzTina said...

alhamdulillah..assalamualaikum baby.. comel sgt..

Puan Kutu said...

alolo comelnya baby..bila ada kelahiran baru ni tak tau nak describe macam mana kan..anak org tp kita yg biasanya teruja lebih.huhu

Nieyl said...

Singgah pagi...
alhamdulillah...:)

Fai Nardir said...

alhamdulillah mudah bersalinnya... rinduuu pula nak bau baby.. hihi..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ima,
tahniah atas kehadiran orang baru :)

azizah green line said...

tahniah!!alhamdulillah selamat dapat bsalin normal