Monday, May 11, 2015

Angry Birds Activity Park Johor Bahru | 6 Jam pun tak cukup | Recommended

2/2/2015



Angry Birds Activity Park Johor Bahru
selepas bersukaria di Legoland Malaysia pada 1/2/2015 
kami ke Angry Bird Activity Park Johor Bahru plak pada 2/2/2015

kami check out selepas sarapan pagi di Granada Hotel Skudai dan teus ke KOMTAR JB 
kami sampai di Angry Birds Activity Park Johor Bahru jam 10.00 am 
banyak kedai-kedai di KOMTAR baru je nak buka



Angry Birds Activity Park Johor Bahru terletak

Level 3, KOMTAR JBCC,
Johor Bahru City Centre,
80000 Johor Bahru, Johor.

memang mudah je cari nak sampai di sini  cari je bangunan KOMTAR
tapi kami guna PAPAGO supaya lebih cepat sampai

hanya kami 3 branak je masuk pada hari tu
abah nak rileks dan jalan-jalan di dalam KOMTAR







harga tiket bagi dewasa dan kanak-kanak adalah sama 
iaitu RM60 bagi pemegang MyKad/MyKid


 boleh rujuk harga di atas





stoking adalah percuma 
termasuk dalam harga tiket



Hand Sanitizer disediakan 
di Angry Birds Activity Park Johor Bahru ni kebersihan amat dititik beratkan
semua peralatan di sini sangat bersih, karpet yang gebu dan bersih suasana yang menarik dan tiada bau yang menyenangkan

ade satu kes kanak-kanak termuntah dalam park ni 
cepat-cepat pekerja di situ membersihkannya dan nak dijadikan cerita aku terpijak muntah budak tu...cepat-cepat pekerja tu berlari ke arah aku dan hulurkan stoking baru minta aku tukar ....

nak bergolek tido atas karpet kat situ pun tak pe ... 
dijamin bersih


 terdapat 4 zon di dalam Angry Birds Activity Park Johor Bahru ni 
Danger Zone
Utopia
South Beach
Classic


dan keempat-empat zon sangat menarik dan enjoys
terdapt 3 zon Angry Bird iaitu Angry Birds GO, Angry Birds Beach dan Angry Birds SPACE 
pengalaman yang berbeza-beza di setiap zon ini 
Fahim dan Alisha sangat enjoys





di Angry Birds Activity Park Johor Bahru ni bukan hanya budak je yang enjoys tapi mak pak pun enjoys
aku pun sama naik, bermain ngan anak-anak
best sangat ....


South Beach Zone 

Angry Birds Video Game
Balance Bike Lagoon
Captain Black Birds Ship
CineMine
Red Bird Sona

  

Red Bird Sona
tengah menguji minda, fokus dan pendengaran 
lompat-lompat di nombor di nyatakan 
fokus ...fokus ...



lepak dalam kolam bola
ok yang ni aku suka 
budak-budak ni pun suka jugak 
nampak tak abah snap dari atas 
oh ye bagi parent yang tak nak masuk diorg boleh tunggu di ruang menunggu yang disediakan khas di atas 
dan boleh nampak keseluruhan Angry Birds Activity Park Johor Bahru ni 



di zon Angry Bird BEACH 
kerahan tenaga diperlukan untuk tolak angry bird yang besar ni 


 
 Angry Birds Video Games
ada juga terdapat game Angry Birds
touch screen terbesar 
jom kalahkan highscores orang lain  


di Zon Angry Birds Beach ni ada CineMine @ Video Room 
kat dalam ni semua kartun Angry Birds yang tak penah aku tengok di TV 
memang besh gile ... terbaik la 

 ni salah satu kartunnya 

 




Zon Classic 

Birds Nest Climbing Track
 Angry Birds GO! Kart Track


Birds Nest Climbing Track
bukan budak-budak je boleh panjat dalam playground ni
mak bapak pun boleh 
aku harus la teman budak2 ni bermain 
lagi pun rindu nk main palyground ....dah lama tak merasa
hehehe



Birds Nest Climbing Track


enPanjang spot me there tengah nak menggelungsur dalam dalam gelungsur 
yang tinggi berputar-putar tu .... 

bird nest

dalam Zon Classic ni juga ada ride yang Fahim ulang naik dekat 5-6 kali kot
suka betui die 
memang fahims angat enjoys
 

Angry Birds GO! Kart Track




aku pun tak lepas peluang naik 
kat sini ade 2 size Go! Kart
kecik size Fahim dan Size dewasa 
aku mengayuh berpangkukan alisha 


tengah race ngan fahim ni time ni 




Laser Maze Space Ship 
yang ni agak mencabar 
mencabar minda dan kelembutan fizikal untuk mengelak badan terkena laser cam cerita Ultra Violet tu 



Danger Zone 

Space Drop Air Bag
 Lazer bird Scoot


 
Space Drop Air Bag
yang ni aku try 
mmg ngeri gile 
tapi xde sape nk amik gambar aku tengah terjun 
mmg agak tinggi dan ada had ketinggian dan had umur untuk mencuba yang ini 
tapi mmg wajib cuba la klu korang pergi sbb korang akan rasa seperti nak luruh jantung ...tapi memang best lahhh ...5 bintang aku bagi


Lazer bird Scoot
ni mencabar dan aku agak seriau .. keh keh



Zon Utopia
 
Anti Gravity Trampoline
Air Parkour Track
Bird Wire Slack Line
Giant Leap Foam Pit
 Piggy Shooting Gallery

semua di atas ni kami main berulang kali 
cuma banyak gambar yg gegar tak leh nk share ...hehe


Air Parkour Track 
lari kat landasan lagu terjun dalam kolam soft cube ni
mmg ngeri klu time terjun HP atau barang berharga tercampak sama 
kompom tak jumpa dah .. kah kah 





Anti Gravity Trampoline
sekali ngan aku melompat sama 
gambar memang tak de 
almaklumla guna HP je untuk amik gambar 
gambar gegar abis 



Piggy Shooting Gallery
yang ni pun Fahim suka 
berulang-ulang die main
terer plak tu die tembak kena piggy tu
boleh jadi penempak tepat ni ... 


adik icha yang sangat penat dah 
6 jam dah dalam ni dah pukul 4.00pm dah
ajak abang balik tak mau 
pujuk-pujuk baru nak 
time ni Fahim tengah layan Piggy Shooting Gallery


suasana yang ceria, berwarna warni dan enjoys mmg  wajib datang lagi 
dan recommended untuk korang enjoys di sini !!

kami masuk pukul 10.00 am keluar pukul 4.00 pm tapi fahim masih lagi rasa tak puas ...sampai hari ni selepas 2 bulan asik la bertanya bila nak cuti sekolah 
nak repeat  Angry Birds Activity Park Johor Bahru lagi


recommended by me to feel the excitement of the enjoys and fun!! 

maklumat lanjut boleh rujuk http://angrybirdsactivitypark.my/

10 comments:

syawalsimpsons said...

ARITU BALIK JOHOR...aku dah nampak benda ni...nak jugak terjah....tp akob kata nanti dolu...kalo tak, merasa la aku nak G sana kan

Nad MamaZN said...

tgk eima main sama pun dah nampak cemana bestnya tmpt tu hee..berbaloi la kot dgn harga camtu bila sume pun best2

AnneRaini said...

nmpk mmg syok tp nape harga die takde beza kanak2 dewasa..rasa mcm mhl pulak..huhu

Puan Kutu said...

uwaa..ni klu bawak aiman ni maunya sehari semalam tak habis lagi ucap Terima kasih..legoland pun tak sampai lagi..komtar dah smp la..tp angry bird.masa dulu dok sana takda lagi kot benda ni

mamaarifakeem said...

wow.....menarik sungguh ni.. hrp hrp dpr jjak kaki ke sna.. tp bab luruh jantung tu menakutkan jer..ngee...

Saalam ziarah.. salam rindu..wuuu...

lieyalatif said...

menarik gak ni ...budak2 mesti hepi kalo dpt abiskan masa kat sini....tapi tulaaa legoland tak penah gi lagi nie...so kene pi sane dulu laaa heheeheheh

SalbiahM said...

best..best!kalau dekat memang nak pergi!next trip ke JB kena singgah ni

Lynn Damya said...

Salam, perghh begitu best rupanya ekk dlm angry bird park ni! Kalau cmni punya menarik, mau aku terpegi jugak ni..tp nak bawak anak sape entah T_T hahaha~

Kira Sakura said...

ohohoiiiii bestnya haaaa mcm2 aktiviti ada kat situ rupanya...

mula2 mcm ayokkk mahalnya RM60 sekali masuk tapi bila tgk uols update ni memang berbaloi la haaaa harga tiket dengan mainan dalam tu

sekali masuk memang kena main semua kalau tidak rugiiiiii kan

tiga lalat said...

best kan bwk anak2 gi angry park park nih ;p