Thursday, May 7, 2015

Hari Terakhir di Kuching sarawak

disebabkan enttry jalan-jalan Sarawak belum abis lagi 
aku nk habiskan jugak dan selesaikan 
sebelum entry februari yang tak terbuat tu boleh aku habiskan 
sebenarnya banyak sangat entry tertunggak 

Better Late than Never or Wait become Never

pilih mana satu puan eima wei .....

Hari terakhir di Kuching Sarawak 
21/3/2015

pagi selepas sarapan kami ke Waterfront lagi 
dan jalan-jalan sekitar kedai cenderamata 
sekejap je di sini 
terus balik ke hotel untuk set up barang-barang tapi aku bawa budak berdua ni ke Muzium sebelah hotel sekejap sebab awal lagi .... flight kami pukul 1.30 pm 

kat pekan cina Kuching 


 Muzium Kuching


masuk pusing2 dalam muzium ..kecik je muzium ni 
tapi belah contoh rumah panjang dalam muzium tu aku tak masuk pun sbb kat siling ade tengkorak ...seram 




saja nk tunjuk tangga berlumut 
tak de penyelenggaraan 
harap pihak berwajib memandang serius perkara ini 
mengundang bahaya pengguna jejantas penghubung antara 2 buah Muzium Kuching 
dan sebagai salahs atu pusat pelancong .... kebersihan perlu dititik beratkan

 lepak kat lobi dulu ....amik angin sejuk 
sblm naik ke bilik untuk berehat dan bersihkan badan 

dalam pukul 11.30 am kawan aku Sha jemput dan hantar kami ke Airport 

ok time to board .....





Bye Kuching till we meet again

budak mengantuk 

tak sampai 20 minit terbang die dah tido dah .....
Alisha ni dari baby sampai besar ..asal naik ape2 kenderaan mmg die akan tido 
mudah sangat ....
makanan stewardess tak sempat serve die dah tido dah

menu hari tersebut Roti Putar dengan Kari Ikan 
menu lagi satu tak sure ...ape tah ... lupa 
yang pasti dua-dua tak kena selera aku 



tamat sudah perjalanan dan percutian keluarga kecil kami ke Kuching Sarawak pada 19 -21 Mac 2015 yang lepas 

 

 








  


11 comments:

wahida said...

mudahnya alisha tu tidur...kalau anak aku mmg susah la...hahaha...

Allene typicalmommy said...

seronoknya jalan2..

syawalsimpsons said...

bestnya jalan2...

nuyui a.k.a miss YUI said...

nth bila dpt p srwk lak..hehe

Syahida said...

macam sedapp je menu dalam flight tuu hehe (sy ni mmg jnis yg berselera makan dalam kapal terbang..duluuu la..sekarang dah lama x naik flight huhu)

bestnya pgi kuching, sy blom smpai lagi :)

Diana Rashid said...

Bila cek2 entry bawah tu rupanya ada lagi entry yang saya tak baca..;)

terlepas ketapi..;p

hainom OKje said...

Banyaknya entri pasal Kuching Eima....jenuh nak khatam ni hihi...

Suria Lekatlekit said...

bagus la naik flight terus tido kalau anak saya.. jenuh nak control. harap dia cepat tido jer kalau tak mulut bisin & tak reti diam jugak

Puan Kutu said...

senang alisha tido..siap bantal busuk dalam flight..tu kt mulut tu puting ke?hehe

makanan flight mmg la tak sedap.huhu

aTieYusof Family said...

seronoknya gi kuching..sy last ke Kuching tahun 1999..hehe.. mesti dah byk perubahan:)

Kira Sakura said...

teringin nak pegi kuching tapi tula bila suruh buat pilihan nk pegi kuching ke nak pegi sabah. nak pegi sabah lagi. tak puas jenjalan hari tu sebab tak sihat huuuu