Wednesday, May 20, 2015

Joint aktiviti bersama Tadika Alisha | Say No to Cavity

pagi ni ada Ceramah Kesihatan Gigi di Tadika Vonad anjuran Klinik Pergigian Presint 18/9 Putrajaya

Ibu-bapa dijemput hadir untuk memberi kesedaran betapa penting penjagaan kebersihan mulut dan gigi

Budak bad mood 
Memang suka mengada-ngada kalau mama is around 

Puppet Show by Dental Nurses

Budak manja teacher...
Selamba die pi berdiri atas teacher macam tu nak tengok puppet show

Hari ni juga ada sesi pemeriksaan gigi untuk semua murid tadika vonad
Alisha ni memang penakut ...adoi la

Tengok tu erat die peluk tak nak baring atas kerusi 

Puas juga nak pujuk die

Paling senang bagi mama yg pangku
Haaa ok je die nganga untuk misi check gigi

Pengaruh cite Mr. Bean la ni
Yang animation dan real tu buat budak jadi penakut

Done!!
Dapat badge Senyuman Manis dan belon
Hepi sangat die


Semoga mama akan lebih gigih menjaga kebersihan mulut dan gigi alisha dan fahim 
Dan slisha juga lebih rajin tanpa banyak songel untuk berus gigi setiap hari






10 comments:

Nieyl said...

olololo....
aunt nieyl pun mase kecik² pun takut jugak...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

comelnye die posing ngan belon tu..^_^

Dkna Abza said...

takut baring atas kerusi tu jer kan.. mama pangku elok jer tu :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehe.. tkut ea dia.. xpela sbb tak biasa..pasni ok tu..

Diana Rashid said...

budak2 kan..paling takut bila nampak doktor gigi datang sekolah..ingtkan zaman kita dulu je macam tu..rupanya zaman anak2 kita pun sama..hehheh...anak saya sampai mintak kat doktor supaya nak cabut gigi kat klinik sebab ada ibu..kat sekolah tak mau sebab ibu tak de kat sebelah..melampau betul..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ima,
he3
iols dapat bayangkan perkara yang sama berlaku kalo my boboboy di tempat alisha he3

Chekgu Azrine said...

Auntie pun xsuka jmpa dentist tau..seriau!!!

aTieYusof Family said...

hihi..lucu juga tgk gaya anak2 ni kan bila nk check gigi..
tapi baguslah ada aktiviti mcm ni, anak2 akan sedar tentang kepentingan menjaga gigi..:)

Mar Mansor said...

jenuh nak memjuk dia ye..comel la posing dengan belon

azizah green line said...

betul..ms kecik2 pun takut cek gg n inject..alisha cantik!!