Friday, May 15, 2015

Spend a Quality Time with the Love One | Taman Putra Perdana

selalunya hari minggu kami akan pasti akan ada sedikit ruang untuk bawa anak-anak beriadah 
sama ada di mall, bawa diorg bercuti atau beriadah di taman
cuba sedaya upaya spend quality time dengan mereka

selalu yang berjogging adalah abah dan mengejar anak-anak adalah aku 
sbb aku rasa macam risau semacam 
ye la naluri mak mak ni lain macam sikit 
tapi yang rajin melayan si alisha pemalas nak berjalan tu abah die la


budak berdua tu kalau ke taman atas bukit berdekatan ngan Shangri-La Hotel Putrajaya tu mesti bawa keta diorg 
nk berlumba dan meluncur di cenuram-cenuram kat taman tu hebat tau diorg ni 
berapa kali si adik tergolek sbb hilang kawalan terlalu laju sampai terkoyak seluar di bahagian lutut 
dalam dok menangis tu sambung lagi bermain 


 kereta diorg berdua
kalau meluncur kat laluan utk tolak stroller atau wheel chair tu ... fuh mmg laju gilerr lah 
kalau kat laluan pejalan kaki yg berbukit lagi diorg suka 
sampai tergolek masuk ke rumput 
suka sgt extreme² diorg berdua ni 

 adik icha malas kayuh kaki 
abah ikat napkin kat keta sambil berjogging

mama suruh take 5 jap 
aku dah la pakai jeans ngan tshirt .... basah-basah baju kejar diorg berdua ni 
memang hilang kawalan betui la 

ni la laluan yang diorag paling gemar untuk meluncur 
menurun dari atas ...laju gile .... kekuatan kaki kena kuat dan risiko kasut haus mmg tinggi 
jahanam sepasang crocs Fahim haus teruk tiap kali pi sini tak bagi dah pakai kasut baru ai suruh pakai kasut sukan atau crocs die yang lama buat pakai kat rumah je 


klu free weekend ni nk bawa lagi diorg ke sini 


Doakan Fahim terang hati dan buka minda seluasnya untuk jawab mid-year exam hari ni 
paper Bahasa Jawi untuk hari ni 
harap Fahim dapat buat yang terbaik 
good luck 
gigih mama train dan fahamkan die konsep bahasa jawi malam semalam 
harap die ingat huruf-huruf yang boleh disambung sebelum dan selepas dalam perkataan 
harap fahim ingan huruf-huruf bunyi yang sama  dan kenal huruf-huruf yang disambung sblm dipecahkan



10 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi..InsyaÁllah kak.. :)
all the best Fahim..:)

syawalsimpsons said...

sini port aku suke jogging dolu

Nad MamaZN said...

all da best fahim!

Chekgu Azrine said...

goog luck fahim

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronk ada aktviti wajib mcm ni.. good luck fahim.

AnneRaini said...

tak pernah pegi taman tu. tak tau apa yg ada. boleh trylah pergi pas ni.

wahida said...

insyaAllah Fahim boleh buat punya lah...
dia kan budak bijak..

Lynn Damya said...

Salam..wahhh bestnye jalan2 kat situ, mesti dgn aku2 sekali hilang kawalan cm anak kau kak..hahahah

Kira Sakura said...

terer la mama boleh ajar Fahim jawi sambung2 ayat tu. kalau ummi uwais @.@

uwais pun suka main yang laluan curam tu geram sangat haaaa kita ni punyalah takut anak jatuh. abi dia selamba je kata biarlah anak jalan situ sendiri. takde nya jatuh, kata anak laki =..=

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ima,
he3 AMIN
chaiyok3 fahim