Monday, May 25, 2015

The Best Char Kueh Teow in SP Town | Bang Chik Char Keow Teow Telur Dibasuh

kami setiap kali balik ke rumah abah aku kat Sungai Petani 
memang harus cari Char Kueh Teow (CKT)
makan kegemaran Fahim dan enPanjang 

buat masa ni CKT paling sedap in SP Town 
harus la Abang Chik Char Koew Teow Telur basuh 

udang yang fresh dan rasa yang terbaik 
dulu aku dah penah review gerai ni 
rasa tetap sama  macam dulu 




CKT malam tu 
nampak huduh gini tapi rasanya memang terbaik 



gambar dari entry 2011

memasing tengah menunggu ketibaan CKT 

memang dalam sejarah sbb icha dapat habiskan satu pinggan CKT pada malam tu 
sama ada sedap di tekak die atau die terlalu lapar 
letih bershopping di Wang Kelian Perlis siang tadi 

 budak ni dari memula sampai .... dari sebelum order ...
asik sebut lambatnya ...lambatnya 
dah tak sabar sangat nak makan CKT idaman hati 

malam tu fahim makan 2 pinggan CKT 
puas hati die 


memang wajib singgah sini bagi penggemar Char Kueh Teow 
terbaik dari segi rasa dan harganya 




Lokasi :

lebih kurang 2 km dari Central Square Sungai Petani 
bersebelahan dengan Petron Jalan Bakar Arang


lebih kurang 3km dari plaza tol Sg. Petani Selatan menuju ke Bandar Sg. Petani 

16 comments:

Lea Ismail said...

adui...kecur air liur nengok. mau menacari petang ni karang.malam semalam baru berangan nak makan char kue teow tapi malas nak beratur beli

Chekgu Azrine said...

so far akk makan kuey tiaw yg sedapla dekat melati utama..dekat mamak corner..malam je ada..memang sedap gilos

Nieyl said...

singgah pagi...
Wah2...sedapnyaaaaaaaaaaa....

Ahlam Miera Shafie said...

sedapnya.. hebat betui fahim dpt habis kan 2 pinggan...

nurfadilah suardi said...

Aduh dah terliur tgk ni. Sedap sgt la tu sampai mkn byk kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

fuhh terliur tgk ni..aduhai..hohoho

juicy X said...

FAV JUGAK.TP DH LAMA TAK P SBB TEPI RUMAH ADA CHA KOTEOW JUGAK, SEDAP JUGAK.ISKKK SBELUM BERANAK KENA P JGK LAHHHHHHH HAHA

Diana Rashid said...

Memang best ..makanan wajib pekena seminggu sekali ni..hahahh

azizah green line said...

nantila..kot2 sampai kedah p sini makan

Nur Amalina said...

dapnyer..

sue zainun said...

penggemar char kuey teow juga..

AdanyaKauUntukku said...

alamak..terliur pulak tengok char kuey teow nieH..mmmmmm.....

tapi bagus lah kan....orang tak kedekut rencah...akak ari tu...sakit hati..beli nasik goreng tomyam..tapi rencah satu pun tak dak..sayur telor pun tak de ok..rege bukan main mahal....rm6.50 hokeiii

aizamia3 said...

Ada banyak tempat jual CKT, kena pandai pilih, dapat yang sedap oklah kan.. ;)

LiYa HaNiF :: said...

berselera semuanya makan...

hainom OKje said...

Ohhhhh lama sungguh mak tak pekena CKT ko...
2 pinggan Fahim makan? Mmg sungguh sedap kalau cenggitu

Dian Hassan said...

Saya cari punya cari bang chick char koey teow ni x jumpa..rupa2nya bersebelahan caltex bukan petron. Terima kasih info. Mlm ni selamat makan bang chick char koey teow.