Wednesday, June 10, 2015

Angry Birds Activity Park Johor Bahru Agains

31/05/2015

kami repeat lagi pi bermain di Angry Birds Activity Park, JB untuk kali kedua

boleh rujuk entry ini untuk maklumat mengenai

saja bawa anak pergi bercuti sempena cuti sekolah 

lebih kurang pukul 9.00 am kami dah sampai kat KOMTAR JB 
lepak dalam kereta tengok movie dulu mama borong banyak DVD pirate malam sebelumnya
pukul 9.45 am kami dah beratur di depan pintu ABAPJB
punya ramai manusia dah Q
pintu pun tak buka lagi
tepat je pukul 10.00 am terus masuk sebab dah pakai siap-siap stoking

Beratur dengan penuh kesabaran

Angry Birds Activity Park Johor Bahru ni ada 3 sesi tetapi tiket valid all day setiap hari
cuma setiap penghujung sesi tu kita kena keluar dan bagi pekerja di sini mengemas dan mencuci lebih kurang 1 jam 

Memula masuk budak-budak ni dapat bermain dengan tenang 
Masa ni sesi pertama 
10.00 am - 1.00 pm

boleh main dengan senang hati sebab orang belum ramai 

main tak yah berebut 

kolam bola yang tenang 

boleh main banyak round tanpa halangan 

pekerja di sini sangat ramah dan baik ...sebab tu aku tak penah serik nak datang lagi ...walaupun ada yang cakap kurang berbaloi sebab tiket dewasa sama harga dengan kanak-kanak 

nampak x .. pekerja yang rajin melayan Fahim ....fahim je kot die layan hehehe 
menolong fahim susah kona
Baik sangat budak ni...aku ade tanya die tapi lupa plak dah ....


lebih kurang pukul 11.00 am ...pengunjung makin ramai 
tapi tak la padat sangat lagi

sesi sebelah petang sesi ke2
Pukul 2.00 -5.00 pm
pheeewwww lap peluh 
ramainya manusia 
mostly cha ya nun alif 
aku bukan ra alif  sim ya sim ye 
tapi korang kena paham la cha ya nun alif ni 
memang jenis tatau la nk cakap ape... menyampah 
aku rasa mostly dari seberang
anak diorg tu suka sangat main tolak-tolak anak kite ni ...geram betui



korang tengok la betapa ramainye pengunjung 
memang tak de mood nak bermain 
dari happy terus bad mood dan rimas


dalam padat-padat gitu budak berdua ni tetap enjoys

untuk kunjungan kali ini aku rasa amat tidak berbaloi sebab orang terlalu ramai jadi sesak, panas dan rimas

Tak dapat main dengan puas...next tkme kena datang time bukan cuti la....

Next entry fahim di attack dan dan dikejar oleh photographer....nantikannya...



TIPS di sini : 
elakkan ke sini ketika cuti sekolah dan cuti umum baru korang bo,leh rasa enjoys seperti kami rasa sebelum ini 

7 comments:

syawalsimpsons said...

aku nak G sana jugak la satu ari nanti

Kopiolimauice said...

brapa harga tiket nye? klu mahal pn tpi berbaloi ok je

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

ooo..best ye tpt ni..tk pernah lagi bwk diorng ke cni..kena curi2 masa time balik kg nantilah kot.heheheh

Lynn Damya said...

Salam, pergh dah second time dah..hahaha saye ni tak pergi2 lagi haa..nak ajak sape entah pegi..anak kucing boleh? Hahah

Kira Sakura said...

huhhh!! tak best lah gitu kalau budak lain main tolak2 anak kita. mula kita rasa nak tolak dia sama nguuuu

LYAfrina said...

bestnyer tempat ni...
bru tahu kewujudan dia ni

hainom OKje said...

Ohh...tempat baru yeh Eima.....tak tau pulak okje tempat ni....Memang sesuai sangatlah tepat ni kalau ada anak besar Fahim ngan adik