Thursday, June 25, 2015

Bangunan Kerajaan Presint 1 Putrajaya Takde Aircond

Fuhhh... lap peluh ....
hari ni hari kedua opis aku berpanasan 
memang dugaan bulan Ramadhan betul la 
memang rasa sesak nafas, tak cukup oksigen, rimas, panas, pening abis semua la 
dengan bau hapak... berkepuk lagi dalam bilik ... bau karpet paling kuat sekali
bukan la merungut tapi mengeluh je 
bila agaknya dah siap maintenance repair paip bawah tanah main cooler aircond untuk presint 1 ni 
dengar cerita Everly Hotel & Alamanda turut terjejas 

dimaklumkan mungkin sehingga 26/6/2015 masalah gangguan penyaman udara akan berlarutan di Kompleks A, B, C, D & E presint 1 Putrajaya

Yang aku tak paham kenapa mesti guna main cooler untuk seluruh presint 1
Cuba bayang jika ada terrorist atau pengkhianat atau orang yang cuba sabotaj ...melepaskan sesuatu gas beracun atau toksik ke dalam sistem penyaman udara....agak-agak ape yg bakal terjadi keseluruhan kompleks-kompleks kerajaan dan bangunan yang menggunakan sistem ini....

Kompleks A jabatan perdana menteri juga....
Tapi x pasti la kalau bangunan perdana menteri kita menggunakan sistem ini

Semua mati???
Semua sakit??
Semua cacat otak???

Bayangkan.....


bertabah la ....


kesiannya anak-anak di taska di semua kompleks kerajaan presint 1 
semalam dengar cerita dari rakan-rakan sepejabat 
anak-anak di taska menangis je 
sebab tak tahan panas 

kami yang dewasa ni pun tatahan ni kan pula anak-anak kecil 

pagi ni aku akan ke sekolah fahim untuk report card day 
dan petang ni tatau la bertabah ke tak ...nak datang kerja


15 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg mguji sgguh tu..

Azura Wawa said...

cuti je laa beb..sian kat budak2 yg duk berpanas dalam taska tuh..naya sungguh!

nur anis said...

fuhh..memang sesak nafas dibuatnya bila tak ada aircond.. lagi-lagi bangunan beraircond ni bukannya bertingkap sangat

syawalsimpsons said...

aku arini minta tolong mak aku jagakan izz..terpaksa la..kesian la kat bebudak kat taska kan....esok terpaksa la hantar taska jugak....mak tok dorang tak da

eima said...

Azura wawa ....Anak ai x dok taska kerajaan.....tu anak2 org....hehe

Harap parent budak2 tu perihatin la....

Mila Hilas said...

tahu xpe.hanya yg alami je tahu cmne rasa panas dlm opis ni..ad yg ckp, kecoh je baru sehari xde econ smpi masuk paper..mulut mcm hape..pdhl dia kalo xde letrik kat umah sejam pn dh bising agaknya..xleh on kipas..hurmm.. x merasa, memang sdp la cete..

AnneRaini said...

tadi baca dlm sokhabar kata arini settle. tak settle lg ke? hadui berkuap ler.

Kira Sakura said...

adehhhh jenuh la nak tahan smpi 26hb mcm tu. sedangkan kalau setengah hari kerja pun dah berbahang kepala, sakit pala berdengung semua siap. ini nak tahan berhari2 adoinyaaaa

selalu bukan orang buat time weekend je ke..

Nieyl said...

Nasib baik presint 1..
bukan presint 2..hihi..
bulan² puasa ni macam² dugaan...
hofefully cepat la dieorg setelkan...

MizzTina said...

semlm dpt tau, trus fkr pasal alamanda..tutup ke cane?hahaha.. sian yg anak² tu.. lama sgt tergendala..

Lynn Damya said...

Salam, aduhai..cuaca skang dh lah panas, xde aircond pulak ya..bertabahlah kak..sian.. :(

Diana Rashid said...

kesian kat budak2 la..budak2 memang tak selesa kalau panas2 ni..

Mar Mansor said...

tu yang masing-masing bawak kipas eh..

Puan Kutu said...

kt opis ni pernah beberapa kali takde letrik..tu pun panas gila..klu putrajaya tu opis besaq..oii tak bley bayang..moga cepat la ujian ni berakahir

kt budak2 taska tu la paling kesian

Puan Kutu said...

kt opis ni pernah beberapa kali takde letrik..tu pun panas gila..klu putrajaya tu opis besaq..oii tak bley bayang..moga cepat la ujian ni berakahir

kt budak2 taska tu la paling kesian