Tuesday, June 23, 2015

Bawang Kembar Siam

semalam berbuka di rumah kami, berempat je ....
alhamdulillah kenyang 
walaupun simple je 
aktiviti memasak semalam dalam keadaan cukup rileks je tak terkejar sebab juadah kami mudah sangat-sangat 

mee goreng basah penuh ngan daging, ayam, udang & sotong 
cucur kurma 
homemade roti john
ayam masak kicap untuk fahim 

semua juadah tu simple gile tak perlu nak terkejar2 
pukul 6.45 baru aku start memasak 
pukul 7.00 pm goreng mee .... risau mee tak basah lg dah klu goreng awal 

gambar memang aku tak amik la ...sebab dah siap masak siap hidang azan berkumandang 

hari ni gayanya berbuka kat luar.... malam karang nak pi beli barang basah dah abis dah 
malas nak pi pasar ... sbb tukang bayar dan tukang angkut pi kerja 


semalam time dok kupas bawang 
aku jumpa bawang putih kembar siam 
tapi tak la aku guna untuk memasak 
tapi excited je lebih 


dah kupas kulit ade lagi satu kulit kat dalam
 jakun kejap 
hahahhaa 




orang tua cakap nak anak kembar makan makanan yang kembar-kembar  macam ni 





___________________________________________________________________


Shaklee tawarkan nilai hebat untuk SET KULIT CANTIK sempena Hari Raya Aidil Fitri yang bakal menjelang
Vita-C Plus & Vita E Complex 
untuk anda semua 



dan tawaran paling best adalah percuma Vita-Lea bernilai RM94 dengan mendaftar Ahli RM69 dan membuat sebarang pembelian apa-apa produk Shaklee 

Untuk maklumat lanjut dan harga meletup boleh hubungi eima : 0129220376

6 comments:

syawalsimpsons said...

try la eima makan, mana tau rezeki kan...ak pon simple je semalam...si akob masak nasi putih ngan lauk sambal rendang daging, telur dadar N sayur sawi masak air..settle...kenyang..

Dhiera nadhirah said...

wahh...rezeki. mana tahu dapat anak kembar plak. hihhi

samalah, kite pun buka menu simple je. semalam nasi goreng sajo. lepas tu, suami ada beli kuih sikit dengan murtabak. ok lah tu

wahida said...

aku pun menu simple je nok..ye lah, balik keje, tak dan nak masak beriya pun..janji kenyang dah cukup...

Kira Sakura said...

hahahaha kan nak anak kembar makan benda2 kembar cenggitu. ntah betoi ke tidak tatau hihihihi

lajunyaaaaaa mama fahim alisha masak. kalau saya confirm tak dan nak terkejar masak 6.45pm tu nguuuu. alhamdulilah opis bagi balik awal bulan pose. sempat la berangan2 smbil masak kt dapur, klu tidak mesti beli je sudahnya tu hihihi

Lynn Damya said...

Salam, hahaha wahh..sy pun jakun ni haa...tp klw saye lah yg jumpa tu, sy xckp tu kembar, tp sy ckp yg kecik tu anak dia..ibu bawang tgh mengandung anak dia tu..haha

Aty_Fared said...

aku nih bende berkembar2 lagi takut nak makan.. hahahaha.. nampak cam seronok beranak kembar..tapi aku dapat bayangkan keadaan nya nanti.. agagaga...