Thursday, June 11, 2015

Fahim Kena Attack dan dikejar oleh Jurukamera

31/5/2015


semasa tengah syok si Fahim & icha  bermain kat Angry Birds Activity Park JB(ABAPJB) ni 
tetiba enPanjang di propose oleh seseorang maybe person incharge  sesi fotografi di ABAPJB 
memohon kebenaran untuk mengambil gambar Fahim dan alisha yang tengah bermain 
memandangkan anak aku berdua tu jenis yang agak pemalu 
enPanjang suruh orang tu tanya Fahim sendiri 
dan fahim angguk tanda setuju 
aku agak terkejut .... memang tak sangka mamat kecik tu boleh setuju ...

photographer tu di hire oleh Company ABAPJB yang berpusat di Finland 
untuk ABAP world wide promotion
baru aku tau yang ABAP ni bukan Malaysia punya ...hehe

 aku ok je ... setuju je saja bagi fahim pengalaman baru 
dan bagi die belajar untuk kerjasama dengan orang lain kecuali keluarga die 
satu proses pembelajaran membentuk jati diri jugak ni 

so gambar fahim time sesi fotografi memang tak banyak sebab aku di minta untuk join sama 
untuk amik gambar ibu tengah melayan anak bermain ,,,, hahaha
tapi memang penat betui ... sbb asek dok ulang buat pose yang sama ... icha uncomfortable die malu 
sampai photografer suruh aku pegang anak orang lain ... of coz la aku tak nak ...


mama amik gambar dari jauh je ...
malas nak kacau orangt tengah buat kerja 
lagi pun tak mau bagi fahim nampak aku ...mata asek dok tengak mama die je

lepas 3-4 shoot 
aku ingat dah abis dah sesi ni 
terus lari ajak budak-budak ni pi bermain 
saje nak bagi peluang diorg ni cari budak lain yang lebih berpotensi 

tapi incharge person tu ...ape ke nama tah aku pun dah lupa 
kad nama die pun aku letak mana tah 

dapat jumpa kami tengah syok dok main
siap tanya ...nape tak tunggu 
saya nak shoot gambar anak awak lagi 
"anak awak ni attacration yang saya cari"



fahim get ready untuk next sesi 

lepas je sesi ...kami terus lari lagi 
sebab dah malas ...pengunjung makin ramai ... rimas 

sesi belah petang tu kena sound lagi sebab die nak amik gambar lagi tapi cari-cari dah tak jumpa ... kah kah kah 
minta maaf banyak-banyak encik .... 
lepas ambil details, encik tersebut 
hulur sikit sumbangan untuk fahim
die akan emailkan gambar-gambar dan jika ada fotoshoot dan perlukan khdimat Fahimd diorg akan call

alhamdulillah rezeki .... masuk berbayar keluar dibayar..ok la tu kan 









15 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. rezeki..

Chekgu Azrine said...

Wahhh...glemer fahim..tahniah

Kopiolimauice said...

wahh rezeki2 ;p

AnneRaini said...

bertuah tu..femes lah fahim lps ni..hehe

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhh..kecik2 dh earn duit sendiri,,gud job...ada peluang jadik model lagi tuh..hihihi

syawalsimpsons said...

alhamdulillah rezeki fahim..sekurang-kurangnya dia ada la pengalaman dengan org lain kan..

Diana Rashid said...

bakal model.. hehehhe..
lepas ni boleh jadi artis...
nak sign!!!hehhehe

Lynn Damya said...

Salam! Wahhh rezeki anak2! Bestnyeee...hahahaha pengalaman baru tu..dgn mak2 dia sekali kena ea kak..hahaha best2! :D

Puan Kutu said...

Alhamdulillah rezeki..awat pi larik..org ni jadikan anak awak model oi..hahaha...

Rara Zack said...

alhamdulillah.. hahaha

Kira Sakura said...

mama fahim, please nanti share dgn ktorg gmbo yang dorg emel tu ek hihihi

rezeki budak bertuah ni kan. mjur jugak dia nak ihihihihi

LYAfrina said...

wah..jd model bidang terjun ni..
alhamdulillah.r.ezeki fahim tu..

Cikna said...

Rezeki,Alhamdulillah.... Pasni klu de org nk amik gmbr jgn lari2 dh ye....;-)

hainom OKje said...

Wahh......glemer ler Fahim cenggini. Mama pun sure tumpang glemer hihi....
Oklah tum...dpt gak Rm 100 boleh makan makan.....ke simpan?

Azura Wawa said...

Perghh dahh bole jadik retis nih..kekeke