Wednesday, June 3, 2015

Mangga Harum Manis untuk Orang Demam

Mangga Harum Manis perlis untuk si demam


Hari ni alisha demam selepas berbulan-bulan x demam
Aku pun dah tak ingat bila last demam si alisha ni

Dulu-dulu sebelum kenal dengan shaklee
Memang aku akui yang budak-budak ni memang rajin sakit dan tak sihat terutamanya si fahim tu
Kejap-kejap demam
Kejap-kejap tonsilitis
Kejap-kejap asthma
Kulit si Fahim dulu-dulu beruam je ...budak eczema
Alisha dengan sembelitnya asek nak masuk ubat ikut rectal bagi mudah dan lincir
Kesian rasanya


Tapi lepas consume meal shakes dan omega guard shaklee
Alhamdulillah Alisha dan Fahim memang susah sangat nak demam lama-lama

Kalau tak dulu setiap bulan mesti demam
Entries cerita Fahim sakit dan masuk hospital pun banyak di blog ni .....

Adui termelalut pulak
Nak cerita pasal harum manis perlis sejuk-sejuk untuk si alisha sebagai penyejuk tekak orang demam

Minggu lepas boss outstation
Die bawa balik harum manis berkotak-kotak
Dihulir aku sekotak tapi aku jenis yg kurang gemar dengan buah-buahan manis dan lembik-lembik
Setakat ambil sebiji untuk rasa je la

Hmmm sedap juga rasanya
Manis-manis buah
Rasanya macam sama je dengan buah mangga lain
Mungkin lebih manis kot

Semoga adik manis alisha sembuh
Walaupun demam kemain aktif
Mama pulak jenis risau bila anak demam kerjanya nak cuti je
Sejak anak dah jarang sakit bila sakit tu risau lebih sikit 

Ok nak pi masak bubur untuk kami 3 branak
Makan kegemaran aku all the time 
Makan pulak dengan sup tulang....waaalllaahhhh



13 comments:

Eka Tikah said...

sedapnya mangga. sekarang memang musim mangga harum manis kan kak. hehe

Normi Nieza said...

amboi sdapnya..:)

lieyalatif said...

lieya pun ari tu dpt makan...mase awal2 musim....due kali gak org memberi...mmg puas mkan...sedap manis lemak2 gituuuu....kalo dpt mkn ngan pulut santan sure lagi sedap....

same mcm dayyan laa ade ekzema...alhamdulillah skrang dah okey...pantang mandi air swimming pool lame gak si dayyan tu...

Chekgu Azrine said...

tak tahu la yang akk ni betul ken harum manis ke x..rasa dia biasa jek...ek

Nurul Faiz said...

menggoda betul la harum manis ni. semoga alisha cepat sembuh :)

Lynn Damya said...

Salam, aduhaiiii sedapnya manggaaa tuuuuu~~~ mengidam pulak i ni...hahaha..ni bleh terus baik demam si alisha ni..hihi

Nad MamaZN said...

moga cepat sembuh alisya!

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah sdpnya pelam tu..hihi

msti cpt baik tu dpt mkn.. =)

Mar Mansor said...

sedapnya mangga tu...

saya bagi anak saya mealshakes sejak umur 2 tahun..sekarang 3 tahun masih ada banyak lagi..tapi macam dah keras..saya tak bagi lagi lah..

Diana Rashid said...

saya dulu memang tak suka makan buah2 yang lembik macam pisang,betik,mangga masak..tapi masa mengandung akat anak no 2 semua nya berubh..yang tu la yang saya dok teringin hari2..lama2 sampai sekarang boleh makan buah2 gitu..hehhe

Puan Kutu said...

rugi tak suka pelam.huhu sy kt blog opis ni Ada tanam harum manislah..walaupun Bukan Dr Perlis tapi manislah..puas jugak la makan..baik yg muda n yg masak

LYAfrina said...

sedapnya...
tp lya x berani lg nk mkn sbb tkut sakit urat

Kira Sakura said...

ohoiiiii ruginya ambik sebijik je. sekilo mau cecah 30-40 plus plus tauuuuuu tapi dah kalau tak makan membazir pulak buang nanti kannn

harum manis memang terbest antara semua mangga hihihihi