Friday, June 19, 2015

Membazir Masa di Genting Highlands

07/06/2015

Genting Highlands 

awal pagi kami dah gerak ke Genting Highlands 
musim cuti sekolah memang niat nak bawa anak-anak berjalan je .... kebetulan pula memang time tu sepupu-sepupu Fahim ada di rumah nenek kat KL 
boleh la  diorg bergembira, kawan ramai 

bawa budak-budak naik skyway 

2 beradik yang selalu buat mama geram sorang-sorang tengah malam 
bau masam yang selalu mama rindu 

Fahim dan sepupu-sepupunya


Outdoor Games tengah dibina semula entah bila nak siap ...
dikatakan akan didirikan Warner Brother Studio
ok tak sabar .....harap lagi besh dari USS 

niat nak bawa diorg main kat indoor games tapi ramainya orang 
banyak cha ya nun alif 
penuh .... next time la anak ....

kita turun singgah kat Strawberry Farm Genting Highlands kat Goh Tong Raya 
bayaran tiket masuk ke sini .... rasa seperti tidak berbaloi 
sekadar nak tengok pokok strawberry dan landskap tak seberapa 
dan gerai jual barang makanan dan cenderamata yang agak pricey 
yang kita boleh dapat kat Cameron Highlands dengan harga 3 kali ganda lebih murah
maybe bagi orang jarang-jarang naik ke CH 
akan beli kot ... macam kami yang sokmo naik ni memang takan beli la 
gile mahai kot....
Strawberi coklat 3 cucuk RM18...peerrggghh
klu kat CH 3 cucuk RM5
hmmmmm



sayur genting highlands tapi tak sure kat mana kebun sayur diorang 
harga lupa ... tapi rasanya la sebungkus RM5 kot sbb aku ingat aku ade bisik kat laki aku ....mahainye sayur ....


keluar je dari Starwberry Farm kami terus balik rumah nenek 
petang tu bawa anak-anak tengok Kuala Lumpur di ketinggian 421 meter



selamat berpuasa uoll


8 comments:

Lea Ismail said...

lama dah tak naik genting

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku pon dah lama tak pi sana... gerun...

Chekgu Azrine said...

tggu taman tema siap la..
baru pi lagi..

Diana Rashid said...

Ambik kesempatan punya harga..dia tau cuti sekolah rami yang mai pulun letak harga tinggi..

ros_reeza said...

Ros tak pernah ke situ lagi..

Fendi Rocka said...

time cuti pi memg penuh laa kan

Kira Sakura said...

xpernah naik genting. satunya sebab takut tengok orang asyik eksiden je bila trun tu huuuu

Lynn Damya said...

Salam, hahaha sy penah sekali je naik GH ni mase belum tadika dulu, gila mahal rege sampai rm18??? mmg xbeli lah aku..hahaha