Wednesday, July 1, 2015

10 Jenis Durian di Malaysia

Buah durian adalah buah kegemaran aku 
makan banyak klai pun tak jemu 
aku sangat-sangat rindukan pulut durian style utara kedah nun...
sedapnya haaaiiii rasanya 
aku rasa mau dah dekat 12-13 tahun kot aku tak makan 
sejak berhijrah ke sini ...aku dok makan serawa durian ngan pulut je 
bukan tak leh buat sendri tap feel tu xde 
nak jugak yag kat kampung 
timing musim durian tu tak kena tiap kali aku balik kampung 


jom kita tengok jenis-jenis durian yang ada di Malaysia 
aku pun baru tau .... 






























waktu aku keci-kecik yang aku tau 2 jenis je nama durian 
durian kampung dan durian siam 
rupa-rupanya ada 10 jenis durian 
waaaahhhh

korang suka durian ??

12 comments:

AnneRaini said...

tahu makan je. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka durian =)

εïзmummyHazaεïз said...

suka makan durian. Satu jenis durian pon xkenai. Pandai makan jek :)

SalbiahM said...

wah, macam-macam nama durian ye.suka yang kuning tu..selama ni tau makan je, rupanya lain warna, lain nama

::NureeN:: said...

hahahaa....
aku bab nama mmg fail sbb aku suka durian kg ja
yg isi putih yg kurang slow ckit

syawalsimpsons said...

apa ni, asal bukak blog je nampak derian...aku teringin ni..nak makan kuah derian...

Chekgu Azrine said...

luv durian so much!!!
hahahahaha

azizah green line said...

ada pula jenis2nya ye..jijah tahu makan je..

Najmi Nawawi said...

suka sangat. sapa tak suka rugi. haha

ch@ said...

byk la pulak jenis duyan ni eh?
aku suka gak mkn, cumanya tak rajin hendak membeli,
laki aku suka benor nak tunggu duyan dusun ayahandanya.

Fadzi Razak said...

Yang musang king tu mana satu? Tau nama je, tak tau mana satu buah nya heheheh.

Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

Kira Sakura said...

tak suka hihihihihihi