Wednesday, July 8, 2015

Langsir Raya 2015



setiap tahun MIL aku akan jahit satu set Langsir Raya 
tahun ni memang kami malas nak pasang langsir baru 
so malas nak berbunyi kat MIL 
seperti biasa kalau anak menantu tak berbunyi pun
 die senyap-senyap je pi beli 
tetiba je dah siap jahit 
TQ mak 

amik gambar pun sambil baring ... 
senget pun senget la ...aku malas nak bangun ....



TQ enPanjang sebab awak memang rajin mencara rumah 
kalau nak harapkan aku ...memang tak la 
tak kuasa aku nak memasang besi pencangkuk langsir tu
dan mendobi langsir tahun lepas tu 



2 hari kebelakangan ini memang agak bz sikit 
BW ke mana update entry ke mana 
ape pun tak buat 



9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

untungnya ada mil rajin mcm tu... hihih..

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku pakai la langsir lama tu.. sejak dok kuaters tak penah basuh lagi.. adessss

Mar Mansor said...

coraknya lebih kurang corak langsir rumah mak saya lah

eintan nurfuzie said...

ehhehe.. warna vintage je tgk

Nieyl said...

Rajin nyer...
Tahun nie rumah x tukar langsir pun..hihi..
singgah sini sambil menabung =)

Chekgu Azrine said...

solute dekat mak mentua u dik..
terbaik!!!
untung sangat tau dia

Ibu Lala said...

Untung la dapat husband rajin cam en panjang. Akk guna langsir yga tempah 2 tahun sudah. Kalau every year tukar langsir takde tempat pulak nak simpan.

AnneRaini said...

untungnyer... aku kena jahit sendiri kalo nak tukar langsir. Sib baik dah siap.

Lynn Damya said...

Salam, hahaha sambil baring pun boleh lah kak..hehe untung MIL pandai jahit langsir, sweet sgt..hihi