Thursday, July 9, 2015

Rantai Tangan Emas Raya Alisha 2015

duit cheque nuffnang yang cash kan tu aku belikan penyeri di tangan icha 
lagipun gelang tangan die yang beli tahun lepas 
dah tak muat dah 
so mama trade in amik yang besar dan tebal sikit 



enPanjang belikan alisha cincin sebentuk 
sebab alisha time kat kedai emas tu minta cincin 
so si abah menurut je 
harga RM200 lebih la berat dalam 1.1gm lebih 
padu juga la untuk jari si kecik tu 
aku tak sempat lagi pun ambil gambar 
dah hilang dah 
sabar je la ... anggap je la tak de rezeki ...sedih memang sedih
cuma si abah la ralat sebab baru 2 hari die belikan dah hilang
si alisha lagi sedih ..... nak cincin bila tengok cincin baru mama... hahaha
kalau mama ade rezeki lebih nanti mama belikan alisha cincin baru ye 

kali ni beli emas agak puas hati 
sebab Wah Chan ada promosi raya diskaun sehingga 60%
harga emas semasa RM170/gm 
diskaun sehingga 60% untuk kadar upah 
memang rasa puas berbaloi jugak la 

nak beli emas ni kena pandai berlakon macam pandai kira dan pandai minta kurang 
harga emas memang tak boleh turun tapi kita minta kurang tang upah tu 
minta sampai paling murah ..... 
dan yang melayan aku time tu manager plak .... memang dapat harga cukup puas hati la
hari pertama beli dengan manager ....hari kedua beli ngan promoter biasa sbb manager keluar makan 
memang harga jauh sangat beza .... beratus juga la ..... 
pandai promoter tu nak kelentong aku ... nak komisyen lebih ka.....
sanggup  aku tunggu sampai manager sudah makan ... 


mai pm senyap2 kat aku nak tau kedai mana tu dan nama manager mana tau korang pun juga dapat rega cun .... hehehe 










16 comments:

AnneRaini said...

alahai sayangnya cincin hilang.. kami pakaikan yg fake je kat anak. yang real simpan.. hehehe kes takut hilanglah ni.

♥TheOnlyFarah♥ said...

betul beli emas nie kena pandai..sbb kadang2 harga upah tue yg melampau mahalnya..padahal design biasa jer.. =D

Eellee Nana said...

Bnyk juga beza hrga beli dgn manager and promoter tu

Ibu Lala said...

Akk ni peminat emas. Nasib anak sulung x ikut peel camtu. Klw x pening nak layan. Kedai mana yang murah tu. Akk pun klw beli emas wajib beli dgn tokey kedai. Jauh lebih murah. Siap kira sendiri lagi. So depa x leh la tipu.

Ibu Lala said...

Akk ni peminat emas. Nasib anak sulung x ikut peel camtu. Klw x pening nak layan. Kedai mana yang murah tu. Akk pun klw beli emas wajib beli dgn tokey kedai. Jauh lebih murah. Siap kira sendiri lagi. So depa x leh la tipu.

Ibu Lala said...

Akk ni peminat emas. Nasib anak sulung x ikut peel camtu. Klw x pening nak layan. Kedai mana yang murah tu. Akk pun klw beli emas wajib beli dgn tokey kedai. Jauh lebih murah. Siap kira sendiri lagi. So depa x leh la tipu.

Lynn Damya said...

Salam, huiii sayangnya hilang..saye ni belum reti lagi nak beli2 emas ni kak..hahaha jap lagi klw beli buat simpan dlm kotak je agaknye..T_T

Chekgu Azrine said...

dah lama tak beli brang kemas ...huhu
padahal ada girls ramai tuh

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

masa nak bersalin si hessa bukak habis barang kemas sampai skang tak pakai apo...

~aSHa~ said...

akk kalo nak beli brg kemas...soalan pertama akak tanya...BERAPA UPAH...

so peniaga dah terperangkap dgn harga total..ihihi sbb kita dah kira sdri...

wahida said...

aku pun gemar gi wah chan..yang aku selalu pi kat ampang tu...
eh selalu? mcm selalu pulak aku beli emas...haha...

alahai, mana hilangnya cincin tu nok...sayangnya...

Inani Hazwani said...

suka jugak apkai cincin dengan gelang. hehe

Diana Rashid said...

sayang nya ...hilang kat mana tu??kalau kat rumah maknanya tak kemana..ada la tu nanti2 dia keluar sendiri..

Cho Zila said...

wow nuffnang oh nuffnang berhasil gak yerk..
akakni dapat nuffnang seciput sangat tapi bolehler pakai rayani...
wow beza jauh tak baik sungguhler..
ehm baru teringat dah lama tak membeli emasni...
syiok si kecil berhari raya... sayang cincinnyer dah hilang..

Salmiah Mz said...

cantiknya gelang alisha... Seronoknya dapat raya dengan gelang baru. Sedih pulak bila cincinnya hilang pulak. hehe
Salam ziarah dan salam lebaran

Kopiolimauice said...

sayangggg nye mcm mna boleh ilangggg T__T