Monday, July 27, 2015

Raya Aidilfitri 2015

hari pertama bekerja selepas bercuti panjang 15-24 julai 2015
rasa berat hati nk tinggalkan rumah 
hahaha syoknya bercuti lama gini 

seperti tahun-tahun lepas raya pertama haruslah sebelah enPanjang dahulu 
raya ke2 dan sehingga abis cuti sebelah aku 

aku memang suka balik kampung enPanjang sangat meriah tapi tahun ni sedikit suram mungkin kerana 2 ibu saudara enPanjang dah kembali ke rahmatullah awal tahun ini 
memang sedikit terasa kehilangan mereka di malam raya dan di pagi hari raya
semoga mereka tenang di sana ..Al Fatihah


lepas je selesai solat sunat Aidilfitri bermulanya marhaban rumah ke rumah 


budak berdua meragam tak mau amik gambar 

jeritan "beratur"
memang buat budak excited



di rumah sendiri pun beratur tetap beratur 
rumah tok enPanjang memang paling banyak hasil beratur 
ade 10 kepala 

dengan abah sendiri pun beratur ....janji beratur kan 

hasil beratur ...suka sangat icha ... tapi paling suka of coz fahim budak dah pandai kira duit

malam sesi main bunga api 
habiskan stok 
malam raya rumah tok senyap sunyi sebab kami balik pagi raya 
tak de sape nk tembak mercun KLCC/bateri


bila tengok mercun ni di tembak teringat salah sesorang mak saudara enPanjang 
arwah memang paling suka moment tembak mercun ni 
dalam dok sakit-sakit pun die nak dok kat luar semata nak tengok masa ni 


hari raya kedua bergerak balik ke kedah 
harung jem ...ingatkan dah tak jem dah 
next entry 


9 comments:

Nad MamaZN said...

cantek baju raya icha :)

AnneRaini said...

mesti byk colletion duit ry ni.. kami xbeli mercun pon thn ni. layan jiran2 punye jer. itupun dh meriah dah smpi nak tido pon xleh.. hehe

Diana Rashid said...

beratur kutip cukai nih..hehehe

Nieyl said...

Seronok singgah blog kakak² nie..
semua dah update cter raya...:)

Ibu Lala said...

Hamboi meriahnya dan lamanya cuti. Mesti lemau naik keja tu.

nusha fasha said...

Wahh meriah sgguh tuu..

Puan Kutu said...

samalah kita raya pertama sebelah en suami..raya kedua smp habis cuti raya sebelah sy.hehe

seronok ye beraya ada marhaban..en panjang punya famili johor ka

LYAfrina said...

salam aidilfitri eima...
meriahnya...
pakat beratur tu kutip hasil..hehe

Lynn Damya said...

Salam, hahaha meriahhnya..lawa tema warna kau kak..aku satu family ray pertama demam sampai ke 3,4 hari..takde pic raye langsung, sgguh apekahh~~ hahaha..