Monday, July 13, 2015

Tips Dari Sudut Undang-Undang Jika tidak Berpuas Hati dengan Barangan yang dibeli | Kes Low Yat

rasanye semua tahu pasal kes LOW YAT
yang menjadi viral sekarang ni 
viral kerana tidak puas hati dan penipuan 
malas nak ulas sangat pasal kes LOW YAT ni 
biarkan pihak berkuasa untuk siasat kes ni dan ambil tindakan sewajarnya 
sama ada kepada penyerang dan si penipu 
dan pihak berkuasa lebih bekerja untuk memantau dan memeriksa kedai-kedai yang menjual barang palsu, tak ori ni 


aku cuma nak share ape yang perlu dibuat jika ditipu .... tak guna mengamuk sebab keadilan itu belum tentu akan memihak kepada kita 

jom baca tips dan maklumat dari SalkuKhairi bin Abd Sukor seorang Peguambela & Peguamcara dan Presiden Persatuan Guaman Hartanah Malaysia
En SalkuKhairi ni memang terkenal dengan memberi tips mengenai undang-undang hartanah dan sivil 
sape yang follow FB beliau pasti kenal 







semoga Kes LOW YAT ini memberi pengajaran dan tips dari Tuan SalkuKhairi Abd Sukor ni bakal membantu semua orang di luar sana

9 comments:

Nieyl said...

Takutnyaaaaa.....
sampai macam tu kannnn..

lieyalatif said...

viral pasal kes low yatt tu kan....eii scary...mmg idok lee nak gi situ lagi...baik beli barang kat centre brand tu lagi puas ati kot...yg penting ori ....mahal pun puluh2 jek kot....dari kene tipu gitu....

Assalamualaikum…

Selamat hari raya aidilfitri dari lieyalatif sekeluarga….moga syawal dirai dengan penuh meriah dan dlm keberkatan Allah taala….

Terlebih bias tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti akan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita.

Hati-hati dlm perjalanan moga raya tahun ini dirai gembira….

wahida said...

yang aku pelik, semua org pun dah tahu kat low yat tu byk org jual fake item, tapi org masih duk beli jugak...adoiii...

Diana Rashid said...

dah banyak yang dok kata kat situ banyak barang fake..tapi kan bila jadi macam ni harap2 pihak berkuasa dapat banteras barang tiruan habis habisan..buka mata pengguna dan pihak berkuasa..jangan beli kat situ dah..kalau kat sini syurga barang tiruan ni kat parit buntar la..belambak..jangan la gigih nak pi membeli kat sana..

Lynn Damya said...

Salam, nice sharing kak..malangnya orang kita kurang brsabar sekarang ni..hmm~

Dkna Abza said...

bila dah jadi kes macam ni baru ada tindakan sebenarnya.. kalau sekadar report, endah tak endah jer.. lagi2 nak raya semua sibuk nak balik kg...hehee

nik ros said...

kecoh pasal low yatt ni. harap2 tak berlaku lagi.menakutkan jea

LYAfrina said...

lya x tahu kisah dia y sebenar-sebanrnya...

hainom OKje said...

Betullah....mmg viral sungguh kes ni. Okje mmg jarang sangatlah gi Low Yat.