Thursday, August 6, 2015

Beli Ikan Segar di Jeti Kuala Selangor

sambung entry semalam 

lepas turun je dari Bukit Melawati kami terus ke Jeti Kuala Selangor cari ikan segar 

memang segar dan sedikit murah dari pasar 
cuma klu ikan besar-besar tu tak leh nk potong-potong kena beli seekor 
tu yang tak best tu ...kalau dibeli seekor besar tu jenuh pulak nak mengabiskannya

aku beli ikan kecik kegemaran aku je 
ikan kembung .... goreng sodap makan ngan air asam ....
udang laut kaki merah
sotong 
cencaru 

ahli kumpulan yang lain .... memang borong sakan la 

  


aku beli makanan laut jenis kecil sahaja 


yang besar macam ni tengok saja

budak-budak suka sangat datang sini 
sebab macam-macam jenis ikan diorang boleh tengok 
dari yang hidup dan dah mati 


belakang 
predator fahim cakap

yang ni bukan budak je yang jakun 
mak budak pun sama jakun 
penyu hidup ....1st time aku tengok ni
yang macam batu tu dalam tong air tu adalah tiram yang ada mutiara 
kata penjual ikan tu 


lain kali kalau ke Kuala Selangor ni boleh la pi lagi jeti ni 
syok tengok ikan segar, keras, mata cantik harga pun ok la ...murah sikit la 









15 comments:

Puan Wawa said...

Mak aihh, banyaknye ikan.. ikan kat pasar memang segar2.. wawa n suami suka gi beli ikan kt pasar. tpi seminggu sekali je laa.. hehe
hari lain keje..

wawa ade buat segmen,jemput join ye..")

http://vitaminwawa.blogspot.com/2015/08/saya-nak-masuk-bloglist-vitamin-wawa.html

AnneRaini said...

bestnye gi beli ikan. kami suka sgt beli ikan segar2 ni.

Allene typicalmommy said...

sedap dapat makan makanan fresh...

Belang Tarung said...

peh belangkas pom ade..sedap tu buat sate

Cik Kumbang said...

Bestnya dapat beli ikan segar
sini ikan yg baru pun katanya yg dah 2-3 hari (-_-')
Tapi kalau ikan sungai bykla yg fresh2 huhu
Den pula yg xminat ikan sungai

Eh belangkas pun ado eh

_____________________

Reply Your Comment at http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2015/07/diy-kad-kahwin.html

kannnn (^_^)

Eintan Nurfuzie said...

cik en duk di manjung.. slalu ikan segar mudah dpt.. tp harganya mahai gak.. ehhehe

Cik Puan Eka said...

segar2 ikannya kak. eka kalu nampak camni, gila. feeling mak2 sgt skang pg pasor je rambang mata semua nak beli. lagi2 nampak lala ke, makanan bercengkerang, ikan, sotong udang bagai

LYAfrina said...

msakan ikan segar2 mmg sedap n fressh...

~uG0giRL~ said...

Salam, saya Haryani. Nak tumpang tanya, Jeti Kuala Selangor tu kat mana ya? Kalau pakai Waze boleh jumpa x? Teringin nak pegi beli ikan segar. hehehehe.

lepas tu, pegi jeti tu masa pukul berapa ya?

Lynn Damya said...

Salam, wahhh bestnyeee...hahaha yg belangkas tu mmg sy pun panggil dia topeng predator..takut kot tgk, haha..best nye beli ikan cmni, segar dan murah lak tu..tiram yg dlm dia ade mutiara tu beribu ke hargenye? hahaha

Kira Sakura said...

serius ingatkan batu tadi, rupanya tiram!!!!

akim pdrm said...

As'kum sy akim bru nk mula perniagaan di kwasan KL & SL...ada sesiape yg bleh supplay ikan yg fresh n murah pada sy tlg call sy yer...akim 0176124358

Hafizsuraya Sur said...

assalamualaikum...sy ada membekalkan ikan segar dari kuala selangor di sekitar kl dan selangor.kpd yang berminat boleh call/whats app di nombor 016-6924395 sy ada buat delivery service.hubungi utk maklumat lanjut

Muhammad Khairuddin Lim said...

Bestnya...saya telah follow anda

Anonymous said...

Salam, Boleh disertakan harganya sekali? Terima kasih! 🐟🐠🐟😊