Monday, August 3, 2015

Beraya di Langkawi Wildlife Park & Bird Paradise


5 Syawal 1436H

beraya dan melawat sanak saudara kat Langkawi Wildlife Park & Bird Paradise
setiap kali balik Langkawi mesti ke sini 
suka betui budak-budak ni 

Harga tiket Langkawi Wildlife Park & Bird Paradise dah naik dah 
hujung tahun 2014 hari tu 
dewasa RM15
kanak-kanak RM10


tapi kali ni tahun 2015 ni dah naik dah 

Dewasa RM 18
Kanak-kanak RM12

ape nak dikata ....

aku memang suka bawa anak-anak aku ke tempat enjoys & learning cam ni
diorang happy sambil tu diorg belajar sesuatu 
memang aku nampak perubahan dan perkembangan ketara anak-anak aku ni 
7 bulan lepas kedua-duanya sangat penggeli dan agak takut 
tapi kali ni 

semua haiwan kat sini diorang berani pegang dan usik 
jangan kata si abang tapi si adik juga 
selalunya mama je over nak pegang-pegang 
kali ni diorang pun dah keturun skills mama 

ular sawa ni pun fahim berani pegang
mula-mula tu dia dah tunjuk dah berani die dok sua tapak tangan berisi fish pallet kat flamingo


comey sangat ular daun ni rasa nak bela seekor kat rumah 
badan die sangat soft ...licin-licin dan sejuk
fahim pun ade pegang tapi aku tak amik gambar ...suka sangat die ular ni dok menjalar sampai ke kepala die 

dah hilang dah rasa geli burung nurri dok mematuk tapak tangan die makan samba

kemain happy dapat pegang ular sawa ni 


adik icha pun tak lepas peluang 
yang selamba pegang bila pekerja kat sini hulur 
icha cakap baby ular ni sangat comey

kalau dulu fahim cuma tengok dari jauh je ... takut binatang-binatang ni gigit tangan die 

memang aku bangga dengan anak-anak aku 
sapa lagi nak bangga kan 
perubahan yang cukup ketara 

TQ Shaklee 
Fahim dan icha pengguna tegar Omega Guard(fih oil) dan Meal Shakes (multivitamin+protien)
memang nampak perubahan their brain develop 
badan sihat dan minda cergas 






9 comments:

nurbijen said...

beraninya dia pegang ular... saya tgk gambar pun rasa geli...

Normi Nieza said...

xberani nak pegang ular..huhu

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

taon lepas pon pegi sini. tapi tak masok blog lagi ngeee

Lynn Damya said...

Salam, wahhh aduh lamanyaaaaa sy xpegi zoo camni..wuwuwu...bestnyee...owh, a'ahkan, tgk lama2 comel pulak ular ijau tu haa...kecik je bleh selit2 celah jari..hihi..bagusnye kan bawak anak2 lihat dunia camni..yeahh!! :D

LYAfrina said...

bestnyer..kiranya beraya sambil makan angin la nih..
beraninya pegang ular... bkn takut cuma geli... hehe

Suria Lekatlekit said...

saya stop sekejab omega guard sebab susah anak saya nak makan. kena campur dengan susu. bila pecah tu bau dia kuat sangat. terpaksa asingkan botol susu... sekarang saya bagi alfagenius jer.. Alhamdulillah membantu jugak perkembangan anak saya yang delay ni..

BTS said...

menarik...

Chekgu Azrine said...

Haiyakkk...scary..hahahaha
Bagus betul anak2 sis ek

Kira Sakura said...

aunty ni sampai sekarang memang paling takut dengan ular fahim icha oiiii huhuhuhu