Wednesday, August 5, 2015

Bukit Malawati, Selangor | Pusing-Pusing Naik Tram

ni cerita sebelum raya berbulan-bulan lepas

10/05/2015


selalunya setiap hujung minggu jika enPanjang tidak bekerja
kami akan ke rumah MIL aku kat KL lepak sana


tetiba SIL ajak ke Bukit Melawati 
laju je setuju sebab aku dah banyak baca review tapi tak penah lagi sampai 

singgah minum dulu kat Cendol Bakar Kuala Selangor
sedap tekak dapat minum ais tengahari terik cam ni ....pheeewww

pengat pisang, kerepok lekor, sata dan otak-otak


abc icha ...makan sesuap je pun 
beku otak aku makan abc ni .... sbb aku mmg x berapa sangat ais2 gini

cendol 


lepas je sejukkan badan 
terus gerak ke Bukit Melawati 
beratur lebih kurang setengah jam
harga tiket aku dah lupa dah .... murah je ....





kami semua tak turun pun kat atas bukit Melawati 
sekadar pusing-pusing naik tram je 
memasing tak sanggup berpanas 
cuaca terik sangat

memang banyak spesis ni 
cam ganas jugak bila nampak makanan
asek la dok hulur tangan kecik die tu .....

singgah kat Akuarium Air Tawar
jalan-jalan buang masa sementera tunggu tram
memang tak de pepe 
kawasan pun macam tak terjaga 

budak-budak asek bertanya nape tak nampak pepe dalam kolam ni .... hahahaha

balik dari Bukit Melawati singgah jeti cari ikan segar 
next entry 

9 comments:

Eintan Nurfuzie said...

sedap beno nmapak pic cendol.. isk.. kena pi cari ni.. ehehhe

AnneRaini said...

jakun gak ni sbb xpernah lg sampai sana. Pastu rasa cam jauh je nak gi dari putrajaya ni.

Nad MamaZN said...

mmg takyah turun tram kt akuarium tu pun xpe.. xde mende yg best pun.. masa kat atas bukit tu pun kite tak turun.. banyak sgt monyet, takuttt!!!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

ABC jgk yg menarik perhatian ...

Kira Sakura said...

monyet situ mesti dah biasa orang datang bagi dorg makanan. tu yang pantang nampak makan sibuk mintak tu

Cik Puan Eka said...

tak penah sampai lagi kat sini.

sibuk nak cari mentarang, singgah sini pon tak hehehe

Chekgu Azrine said...

Act nama dia malawati kan?kalau melawati area sekolah ahkak..hhehhee

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

uisssshhhh..abc tu dasatnya..tempting sungguhhhhh..hihihi..nway, saya next week kot start nk wat entry backdated banyak giler...kikiki..moga terus rajin update blog lah kan..janji update wlu citer lama..=p

Lynn Damya said...

Salam, wuuuu ade sata...sedapnyeeee lama gila tak makan..huhu..
owh sy baru tahu Bukit Melawati tu ada jalan2 naik tram camni..hahaha yg aku tau Stadium Melawati sesajer..hihi