Tuesday, August 4, 2015

Char Kueh Teow Sg. Dua | Akhirnya dapat merasa

7 Syawal 1436H

kami keluar dari Langkawi naik Langkawi Ro Ro 

terus singgah beraya di Kampung sebelah abah aku di Alor Setar 
kalau ke sini ....memang lama .....
lama tak jumpa kan ....macam-macam nk diboraknya 

pukul 7.00 petang baru gerak ke Sg. Petani 
rumah abah aku sekejap sebelum balik Putrajaya 
kalau ikutkan hati nak je lajak sampai hujung minggu 
memandangkan hanya aku dan Alisha je bercuti 
si fahim dah 2 hari ponteng sekolah 
enPanjang juga bekerja esoknya
nak tak nak .... kita balik .....


tiap kali balik ke Utara ni ...aku tatau la nape
mesti tak kena timing ..... asal singgah je Sg, Dua 
mesti tutup Char Kueh Teow Sg. Dua 

Alhamdulillah kali ni ada rezeki nak merasa Char Kueh Teow Sg. Dua yang glemer itu 

enPanjang waktu study kat kepala batas sokmo ke sini 
aku je yang tak penah lagi merasa 


gambar tak clear sebab tengah kelam kabut nak melintas jalan berdukung adik icha
nak melintas pun punya la sesak 
jalan utama .... tapi sikap pemandu P jugak
nampak kita nak melintas lagi kuat die tekan minyak ...berdesup
tak seperti kita di WP/Selangor ni
sikap .....maaf ye pemandu P ye ... ini yang aku nampak mengenai kamu 
sama ada di tanah besar atau di pulau .... 


lepas menunggu tak lama 
Alisha dah mentido ...penat sangat travel dan bermain dengan 2 pupu die siang tadi

tido beriba mama ..... makan pedo-pedo(bhs kedah) takut kena alisha

Char Kueh Teow Sg. Dua

peminat Char Kueh Teow ni order yang besar untuk dia 


pendapat peribadi 
enPanjang cakap yang dulu-dulu zaman die dok kepala batas 
lagi sedap
bagi aku pula biasa je ...sedap lagi Bg Chik Char Kueh Teow SP

tak pe nanti kita mai lagi sekali ..... 


12 comments:

AnneRaini said...

femes char kue tiau kat sini ye? aku pernah mkn kat jitra dulu alahai sedapnya. tak tau nama tmpt sbb sepupu bawa.

Daddy Ziyyad said...

Saya kalau ke Penang biasa pekena CKT Sani tu, yg kat Bayan Baru..yg Sg Dua ni mmg selalu baca review, tapi tak pernah try lagi..:)

CKT SP eh? ok, masuk list JJCM saya...hahaha

Kakcik Nur said...

Bercakap tentang sikap pemandu P, rasanya dari dulu kakcik dengar dan lihat sikap mereka 'ada kelainan' sikit. Tak tau la pasai apa...

Cik Puan Eka said...

fav ni. tp klu kat kl, eka sllu pg sany CKT kat Titiwangsa sbb dekat ngan kelas husband.

Diana Rashid said...

kat sini memang banyak kedai CKT yang sedap2..ni antara yang tersedap..ada satu lagi kat tasek mutiara..sedap..tapi tak tau la ni sedap lagi ke dak..

Puan Kutu said...

bang chik tu sedap jugak..nk lagi sedap kiena turun parit buntaq..kt situ ada charkoteaw along.haha..

tp selera org tak sama kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

itula lain org lain tekaknya kan..kenarasa bru tau mcm mana

Mar Mansor said...

kalo dari segi warna macam kurang ngancamlah..
tapi kalau sedap oklah kan

LYAfrina said...

nampak pekat kaw-kaw...
msti sedap ni..

lieyalatif said...

pemes sini kan...ramai dok ckp sedap2....tapi tu laa lieya pi penang ari tu tak dan pun nak singgah..... lieya laki bini mmg hantu ckt..agak2 dlm sebulan tu lame tak pekena pi lee makan ckt rambo kat sg ramal tu...bolehh la buat lepas ngidam ekekekeekek

Kira Sakura said...

tapi bagi saya yg merasa ipoh dengan tempat lain punya char ketiow. dekat sg dua ni sedap lagi. memang ramai pemandu dekat P tu yang sikap nya macam tu. tapi ada jugak yg baik hati kalau kita angkat tangan dorg berhenti. tula kan sikap masing2 tu haaaa

Lynn Damya said...

Salam, adoi pepagi dah nampak Char Kuey Teow nih..tp asal warna cam lain dan pekat ek? Kat tempat saya, gelap semata dan nampak lagi sedap..hahaha..nk kena rase dulu nih, tp jauhh~