Monday, August 17, 2015

di Akhir Syawal 1436H

15/08/2015

hari Sabtu lepas 30 syawal 1436H yang lepas 
banyak jugak dapat jemputan Open House Aidilfitri terakhir 
tapi terpaksa tolak kerana Adik Ipar aku buat kenduri Akikah anak sulung dia 
minta maaf ye kawan-kawan

perjalanan kami ke KL lebih kurang 2 jam 
jem agak teruk 
aku syak la ... ni mesti semua pakat keluar pi open house di hari terakhir syawal 


sekitar majlis 

kami sampai lewat sikit dalam pukul 2.00 petang lebih 
orang dah ramai dah 
majlis marhaban pun dah abis dah ....

sedap jugak catering yang adik ipar order ni 
2 ekor kambing 
1 kambing bakar 
1 kambing kari, ayam masak merah, dalca, acar & oren
kuih muih & laksa (MIL tunggu aku nak suruh masak tapi enPanjang kerja, sorry ye)

aku cuma makan nasi tomato ayam masak merah dan laksa je 
yang lain tak sentuh


cubaan merasa kambing bakar 
hmm memang tak leh masuk .... tatau la nape ... 
aku cuma rasa 2 hirisan kecik tu dan bg kat anak buah hantu kambing tu abiskan 



Icha, anak-anak buah dan sepupu enPanjang 

Icha dan sepupunya


majlis meriah dan makanan sedap 
budak-budak la seronok sangat dapat jumpa sepupu bermain sampai lupa mama dah 


10 comments:

aizamia3 said...

Kalau ada kenduri macam ni, ai suka ambil gambar..
kambing bakar.. dapnya.. kelmarin n semalam baru je makan..

wahida said...

semalam gi open house member, laki aku bedal kambing bakar sampai 3 pinggan...scary aku tgk...grrrrr...

Eintan Nurfuzie said...

kambing bakar yg merbeles tu

ziana eunos said...

comel ank buah ^_^

*singgah sini zianaeunos.blogspot.com

AnneRaini said...

laa ko tak makan kambing ke? sedap baq hang.. hehe

eija_sweetmama said...

itulah minggu terakhir raya mmg byk open house..
k.eija pun hari sabtu tu siap ada jamuan hari raya n family day keluarga sebelah abah k.eija..:)

Mar Mansor said...

memang ramai buat majlis di hari terakhir

Lynn Damya said...

Salam, wahhh sedapnye menuuuuuu...banyaknye kambing, kambing bakar sedapnyee!! arghhhh~

Kira Sakura said...

sedapnyaaaaa kambing bakar. kalau kambing kurma pun sedap haaaaaa. haishhhhh boleh duduk sebelah2 ni. kambing bahagian ampa punya bagi kt kami :p

hainom OKje said...

Wahhhh Eima ni mesti terer masakkan. Kalau tidak, takkan MIL tunggu menantu dia nak suh masak....betul takkkk

Nampak meriah majlis tu...
Sedaplah weyh kambennnn, rugi tau tak suka...