Wednesday, August 26, 2015

Hanya Berurusan 2 Minit Sahaja di Kaunter JPJ

hari sabtu lepas kami ke Mini UTC Sentul untuk berurusan dengan JPJ 
urusan pertukaran nama pemilik kenderaan 

kami hanya berurusan tak sampai 2 minit dah selesai 
memang cepat tak sempat panas bontot nk duduk 
baru duduk dah panggil
dah boleh balik ...singgah sarapan nasi lemak bungkus RM1.50
memang kaw-kaw pedas tapi sedap.....

total masa yang digunakan berada di Mini UTC Sentul lebih kurang 25 minit termasuk parked kereta dan naik lift
nak tips pantas ni ????
jom scroll down ....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.

jadilah orang pertama yang sampai dan beratur di depan pintu JPJ

 Waktu Beroperasi Kaunter 



datang lebih awal dari masa beroperasi 


dalam hayat berurusan dengan mana-mana kaunter kerajaan atau agensi
ini la kali pertama aku dapat no.1 
kah kah kah kah 



10 comments:

Nieyl said...

Selamat Pagi Rabu....
Salam singgah pagi....
wah!tapi kira okey laaa...
cepat urusan selesai =)

yanie yusuf said...

wahh jenuh kalu nak dapat no 1..kena datang awal..

nurbijen said...

Oh tidak... Tips yg susah nak buat ...
hahaha... saya belum pernah dpt giliran no 1 kat mana mana kaunter...

hainom OKje said...

Wah..... dasat ko eima dahlah sampai JPJ cepat. no pulak 1 mmg rejeki tu namanya..... Dasat lagi sekali sebab kira masa...mcm pengadil jer hahah

Eintan Nurfuzie said...

awai datang..
hihi
cik en nak jawap pertanyaan pasal seo Heading H1 Zero di sini
http://www.nurfuzie.com/2015/08/seo-perbaiki-h1-zero.html

AnneRaini said...

gigih namanya tu..hehehe.

Diana Rashid said...

Agaknya dapat no satu ni selepas berapa tahun dalam hidup yeaa//heheheh

Usmi Hikma bt Rusfan said...

ye eima skrg dah makin pantas lebih2 lg adanya myIDENTITY..
klau dah tukar alamat dan no Hp di JPJ.. semua agensi yg ada myIDENTITY juga terlibat
antara jabatan dan guna JPN, Imigresen, LHDN. so sape2 yg dah daftar myidentity akan terima emel pemberitahuan tersebut.
so selamat menggunakan myIDENTITY.

Lynn Damya said...

Salam, hahaha mmg lahh...nak g bank pun kena beratur awal klw nak cepat setel urusan...tahniah kak dpt first...hahaha

Kira Sakura said...

patut la pun dapat cepat kihkihkih. tapi memang betoi pun nak cepat kena datang awal. tapi bila datang sblm dorg bukak kaunter kadang boleh tgk muka dorg masam sebab masuk2 dah terus kena buat kerja tak dapat senang2 dulu. bukan semua la