Wednesday, September 30, 2015

BBQ di Petang Aidil Adha

25/09/2015

Lepas balik dari beraya kat Zoo Negara
kat rumah nenek dah ready berBBQ dan steamboat
memang langkah kanan

BBQ ada ayam, kambing dan lembu 




Steamboat pula ada crab stick, sosej, fish cake, fish ball dan lain-lain


dan si tukang bakar adalah adik ipar
TQ la pakcu sebab sangat rajin mengipas dan membakar 


jemput jiran-jiran dekat-dekat dan semua ahli keluarga mentua yang beraya di KL

anak-anak buah yang kepenatan dan lapar lepas melawat sanak-saudara kat zoo


walaupun raya kat KL kami tetap berkumpul sekeluarga dan bergembira cuma suasana raya seperti beraya di kampung tak da la 



Note; aku bz sikit pagi ni ...up entry pun dah tengah hari ...petang karang baru BW

9 comments:

hainom OKje said...

Tak pernah buat BBQ cenggini kat rumah Eima.....nanti nak belilah .....boleh makan santai santai depan umah ek .....

Berkumpul mmg seronok Eima tapi nak masak tu yg malas hihi....kalau memasing bekerjasama mmg best!

Puan Kutu said...

Waduh bbq camni best..suka dapat makan byk2..telan air liur je la tgok menu bbq hangpa

lieyalatif said...

lieya suke betul bbq.... terliur tgk hah....

tu laa ramai buat bbq musim raya haji ni almkalum laa stok daging byk heheheheh

LZ - The Blog Owner said...

Sedap tengok gambar bbq tu..
Terus teringin buat bbq weekend nanti.. ;-)

Suria Lekatlekit said...

bestnya.. kalau saya raya KL sama macam tak raya langsung. Tapi dah biasa raya KL so takde apa sangat la. sedap tengok BBQ tu

aTieYusof Family said...

wah... sedap nya BBQ.. dah lama tak buat..selalu dulu buat dgn jiran2 setaman... :)

AnneRaini said...

sane sini org citer psl bbq raya haji.. cemburu sbb aku xleh makan.. huhu

Lynn Damya said...

Salam, haha adoi..family bakal husband aku mmg suka BBQ camni..jap lagi pas kahwin, agak2 aku agaknye yg kena buli jd tukang kipas..hahaha tp best lah, sbb meriah dan banyak makanan! yeay!

Kira Sakura said...

alahaiiii syoknyaaaa. dapat kumpul ramai2 makan sama2 memang syok lain macam