Tuesday, September 29, 2015

Fahim dan Hari Kelahirannya

kalau ikutkan nak raikan ulang tahun kelahiran fahim adalah malam ni
tapi kami saja je awalkan sehari
malam semalam bawa budak berdua keluar makan malam kat luar
beli slice cakes dan makan kat luar


icha memang manja dengan abang dia 


lepas balik makan terus siapkan goodies bag fahim untuk esok 
dan si kecik icha memang suka "membantu" dalam versi dia 
tapi 60% memang membantu betul-betul la 
"libatkan anak-anak dalam apa jua aktiviti untuk meransang minda mereka"
jangan bisng dan membebel kalau mereka dah besar tak mahu menolong ibu bapa jika pada umur sekarang ini kita menyekat mereka. Play & Learn.


Goodies Bag Fahim 
guna plastik biasa-biasa sahaja
kos lebihkan pada makanan dan hadiah untuk kawan-kawan
lebih baik kan 

pukul 10.00 pagi tadi aku keluar sekejap ke sekolah fahim untuk edarkan kepada kawan-kawan kelas Fahim 
rugi  sangat semasa seluruh kelas Fahim menyanyikan birthday song kepada Fahim aku tak sempat nak rakam

bila tengok wajah kanak-kanak kecil gembira bila aku hulurkan goodies bag kepada diorang memang buat hati keibuan ini puas 
nak raikan majlis di sekolah dah tak boleh dah 
dah besar kan 


balik sekolah singgah Alamanda makan BK
his favorite, cheesy fries


Mrs. K ada tegur anak bujang aku ni gemss ...kiki
sejak amalkan mealshake shaklee memang budak kesayangan aku ni sihat dan membesar 
jangan harap aku nak dapat dukung dia lagi mau membuasir mama
sakit memang susah dah sekarang ni alhamdulillah 

 


11 comments:

Diana Rashid said...

makin besar makin encem dah...Mintak hadiah besar2 tau..heheh..

selemat hari jadi fahim...

♥TheOnlyFarah♥ said...

Happy Birthday buat Fahim...semoga membesar menjadi anak yang membanggakan ibubapa yer..=D

lieyalatif said...

seronok fahim dpt belanje geng2 kelas goodies bag.... ye laa lieya dah lame tak buat tuk mia mija.... mase kindy buat lee goodies bag semua tu...tapi tulaa besdei mia mija ni jatuh bulan cuti sekolah so lupe sokmo nak buat awal hahahaahaha

MizzTina said...

alahai, sweetnya tgk icha dgn fahim tu.. hrp² manja smpi bebila la ye..

Nad MamaZN said...

bukan setakat mrs k. aunty nad pun nak ckp mende yg sama gak hehe.. janji fahim hepi :)

JR said...

Selamat hari lahir Fahim, semoga bila besar jadi muslim yg menjadi kebanggaan ibu dan ayah...

nuyui a.k.a miss YUI said...

makin ensem dia skg..

aTieYusof Family said...

Makin hensem dan sihat..Alhamdulillah..
meriah sambutan birthday Fahim :)

Puan Kutu said...

Happy belated birtjday fahim..betul tu goodie bag tak hias cantik takpe sudahnya budak2 ni ni buang je palstik tu..isi dalam tu yg penting..

Lynn Damya said...

Salam, wahh happy belated birthday Fahim..seronok tgk dia happy! hihi..rindu pulak nak rase zaman dulu2 ade kawan bg2 jajan mase birthday dia..skang dah besar xde dah..haha

Kira Sakura said...

hepy belated besday Fahim. moga jadi anak soleh yang berjaya dunia akhirat amin amin