Tuesday, September 1, 2015

Kami Di Bukit Yang Dingin di Hari Merdeka ke-58

31/08/2015

Hari Merdeka ke 58 kami di atas bukit
Cameron Highlands lagi
dah macam takde tempat lain lagi nak pergi 
dalam dok membebel setiap entry ke Cameron Highlands
masih lagi nak pergi, tak serik-serik


Alhamdulillah kali ni kami pergi penginapan percuma
sebab SIL yang bayarkan 
3 Hari 2 Malam hanya RM10.60 termasuk GST

kami menginap di Banglo TNB, Tanah Rata
sangat besar, selesa, kelengkapan penuh seperti perabut, kelengkapan dapur dan juga pemanas
sangat bersih dan terjaga 
TQ kepada penjaga bangunan ...Good Job aunty 

kami di sini hanya 2 Hari 1 Malam 
30-31 Ogos 2015

view sangat cantik

nyaman sekali kat sini 
memang beruntung habis kami sebab dapat peluang ni 

pemanas/heater 
klau sejuk sangat boleh on mende alah ni 
ada lagi satu versi terkini macam aircond portable 
aku tak ambil gambar pun



di depan rumah ada taman permainan yang lapang 
nak main bola pun boleh memang besar 
dan cantik sangat...ada bunga-bunga ....

Fahim dan anak-anak lain suka sangat main gelongsor yang ni 
agak antik dan tinggi
aku pun try tau ....kah kah kah 
tak menahan gayat wo0o.... 


pagi-pagi 31 Ogos kami dah keluar ke Kea Farm 
awal pagi lagi .... 
tak mau tersangkut dalam jem, banyak pengalaman katakan 
kesian anak-anak awal-awal lagi dah kena mandi 
sejuk kot ....
sebelum membeli sayur kita terjah dulu 
Butterfly Farm







suka la budak-budak ni 
10 kali masuk sini pun tak penah jemu 

kami tak ke mana pun kali ni 
pi kea farm, butterfly farm pastu balik semula ke Banglo 
tu pun time nak turun dah jem dah 
tapi tak seteruk nak naik ke kea farm  
sampai banglo ...kemas barang dan balik 

 anak-anak tetap gembira walaupun ibu bapa agak stress nak gerak ke mana-mana 
asik la tersangkut dalam jem
mana tak nya Taman Permainan depan Banglo 
hadap la sampai lebam pun 
tengahari rembang pun main jugak 
walaupun panas tapi sejuk 
tak dak sapa nak larang


tips bercuti ke Cameron Highlands
pastikan bangun awal pagi dan keluar ke tempat menarik awal sekitar jam 7.00 am 
mulakan dari kawasan atas dan turun ke bawah 
dari Kea Farm turun ke bawah (tanah rata dan lain-lain)
sebab nak naik ke atas memang jem
awal pagi 








10 comments:

Nad MamaZN said...

kami pegi ritu hujan!! sejukssss!

Chekgu Azrine said...

Bila dgr asik org update CH jam je mnjg jd alahai xd ht nk pegi CH...pdhal dh bertahun xpegi..huhu

azizah green line said...

bestnya g CH.. teringat p dulu..tu pun xpuas lagi.. sbb banyak tempat xp.. kuaters TNB lau ada org dalam senang la..

nusha fasha said...

Uihh ramai update p ch.. jeles²

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhhh..bestnya holiday CH sempena cuti merdeka eh..saya bagilah gi ch berapa kali pon..tetapppp suke..agagaga..ladang teh tu mmg terapi mata n jiwa saya..^_^

Suria Lekatlekit said...

selalu pergi cameron ni tak pernah bermalam. mesti pergi pagi balik petang

hainom OKje said...

Betul tu Eima pergi CH ni yg malasnya jalan jem kan...tu yang malas tu ...siksa...
Untung dapat tido bayar murah mmg berbaloi baloi le cuma bayor duit minyak je ek.....

LYAfrina said...

bestnyer..hrp lepas ni bpluang ke sana jugak

Lynn Damya said...

Salam, alahaiiii jelesnya aku bace entry ni kak..hahaha dh lah byk kali ko dpt g cameron..sy baru dpt g 3x je hah..stiap kali pegi, stiap kali tu ase cm xnk balik, sbb cuaca bawah dh panas..haha..
murah gilaaaa penginapan, untung betul! Tgk suasana rumah mmg nyaman dan best..plus xpenah nmpk pemanas mcm tu..hihi...gelongsor lama, mmg best..lebih laju dpd gelongsor skang yg pasang siap wana-wani tu..
bace ni terasa sejuk mcm kat cameron plak tetiba...haha

Kira Sakura said...

rezeki betul la tu dapat jugak rumah penginapan time waktu peak macam tu kan. rasa tobat kot nak pegi cameron time cuti hukhukhuk