Wednesday, September 9, 2015

Mandi Kolam di Belakang Rumah

Hari minggu  jika tak ada plan hendak ke mana-mana 
kami akan bawa keluar kolam portable ni 
bagi budak berdua main air sampai kecut 
memang 2 hari berturut-turut diorang mandi kolam sabtu dan ahad 
sehari ulang sampai 3 kali 
pagi, tengah hari dan petang 
kulit si fahim memang nampak gelap, tu baru mandi kolam belakang rumah 

budak-budak tetap happy walaupun hanya duduk di rumah sepanjang hari 
sebab diorang ada aktiviti yang menarik untuk dibuat 


kolam yang diubahsuai oleh abah 
tambah sliding ...lagi suka la budak berdua ni mandi 


botol dynamo yang simpan oleh aku untuk hadang tepi-tepi dinding mengelak dari koyak dan bocor 
dinding kasar dan tajam

gambar-gambar di atas ni aku tak pasti kali ke berapa diorang terjun 
yang pasti hari sabtu ahad aku banyak basuh baju 

Alhamdulillah budak berdua sihat walaupun 2 hari berturut-turut main air
selsema tak ada, demam pun tak ada
sejak aku amalkan Meal Shakes dan Omega Guard Shaklee untuk anak-anak aku 
Alhamdulillah diorg berdua ni jarang sangat sangat sakit, antibodi dan ketahanan badan diorg jadi lebih kuat 

jangan tak tahu si Fahim ni kecik-kecik memang rajin masuk hospital 
demam la, lelah la dan cirit-birit  
3 kali masuk hospital dan kerap kali kena ambil nabulizer 

tapi sejak dah besar ni dan mama start berkecimpung dengan Shaklee 
anak-anak membesar dengan sihat 




eima (0129220376)
sid : 1100925



18 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

wahh siap ada slidee

MizzTina said...

bestla ada kolam sendiri kt umah..siap dgn slide lg..

Nieyl said...

Salam singgah pagi dr http://seindahcerita.blogspot.com/

Cik Puan Eka said...

seronok gile tgk bebudak ni mandi siap ada slide lagi best best hehehehe

ziana eunos said...

seronoknya dpt mandi sama3 hihi

mama ila said...

amboiii..siap ade slide tu..hihihi best2... dah ler besar kolam tu..mmg seronoklah anak2 mandi kolam =)

misz sheyla said...

seronoknye..siap ade slide bagai lagi

Eintan Nurfuzie said...

ahhaha.. diy sndri

veesakura said...

bestnya! panas2 camin best berendam dlm kolam

Lynn Damya said...

Salam, aduh seronoknyaaa!! camni kalau aku jd emaknya, dgn aku2 sekali nak berendam kak...hahaha dulu mase kecik2 mandi dlm besen besar..haha best!

Kira Sakura said...

mandi dalam rumah lagi selamat. senang kita nak pantau. kalau kat luar jenuh nak kena terjerit2 huuuu

Yaya MiaCara said...

syoknya belakang rumah je

nusha fasha said...

Ini dpt kat yui pun shrian brndam xpe. Haha

aiman mania said...

baguslah ada kolam belakang rumah ..Anak anak pon taklah bosan..huhuhuuh

Diana Rashid said...

mama dia tak terjun sama ke?/kalau saya memang terjun sekali..hahaha..ada yang kecik je kat rumah..malu pulak nak menyempit sekali..dapat yang besar gini best jugak..berapa ratus yang besar ni?

hainom OKje said...

Bestnya portable kolam tu Eima.... rasa nak terjun berendam je mak tau hihi....mahal tak kolam tu Eima....

eima said...

@Diana Rashid

RM 39 je diana oi .. beli time tesco promo

juicy X said...

BESAQNYAAA KOLAM...ANAK KAMI TAKDAK KOLAM SBB RUMAH TOK DIA TEPI SUNGAI ;P