Thursday, September 10, 2015

Rosak Tudung Aku

ni cerita raya yang lepas 
sakit hati jugak sebenarnya 

tudung ni baru lagi aku beli tak pernah basuh pun lagi 
hari tu nak raya aku hantar la dobi 
aku dah banyak kali pesan no hand wash.... dry cleaning only ...jaga betul-betul awning dan brooch 
berulang kali aku pesan 

bila pi ambil ...sehari sebelum balik raya ..... 
menyirap darah aku 

lepas raya aku pi balik dobi tu ..... bawa bukti dan minta ganti rugi 
tapi tokey dobi minta aku bersabar dulu sebab die nak siasat dengan pekerja dia yang berhenti kerja lepas raya tu 

ok ....ok .... aku bagi masa pada beliau untuk siasat dan settle kan ape yang ape patut 

ni dah lebih 2 minggu dari hari aku jumpa tokey tu dan aku call 
sekali pun tokey tu tak pernah call aku balik untuk settle hal ni 
memang la dekat je dobi ni dengan rumah aku .... tapi aku nak tengok sampai bila dia nak diamkan diri 

awning totally damage 

tudung terkoyak 
brooch 
- batu tercabut
- batu pecah
- yang butterfly tergantung patah dan tercabut dari brooch besar



ni la tudung yang aku suka tu 

harap tokey dobi tu dapat ganti balik kerugian aku ni 
menyesal plak aku hantar dobi tu 
kalau la aku basuh tangan ...aku rajin ... hmmmm

bertabah la 
walaupun sehelai tudung tapi aku sedih 
sebab aku suka kombinasi warna tudung ni 





13 comments:

ziana eunos said...

sayang jugak tudung tu kan

*jemput singgah blog zianaeunos.blogspot.com

Lea Ismail said...

sayangnya tudung jadi rupa tu. baik basuh sendiri je tu

shark said...

laaa teruknyerr..;(
tak per, saya ada byk koleksi fareeda yang nak let go, tp jenis sofiya la..
kalo awak berminat meh wasap saya 0162334145 or bole beli kat online shop saya modishscarf.com :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

trok btoi service cmtu..

Ibu Lala said...

Klw tudung camni better basuh sendiri jek kat rumah. Lg selamat

Nad MamaZN said...

huhu.. dah pekerja nya berenti keje tah bila plak dia nak contact lagi..mintak ganti rugi.. bleh bawak ke tribunal pengguna x ni? mahal kot, fareeda kan?

hainom OKje said...

Agaknya org lain terima org lain buat kerja tak Eima tu yg jadi gitu tu... Fareeda ek...mahal tu mau tak sayang....mintak jer ganti rugi

Qhaifa Nur said...

Nk gnti mmg susah eima...
lps ni basuh sendiri aja...
cantik warna dia...

Azian Elias said...

masuk washing machine kot.. tak kan kalau basuh tangan sampai jd cam tu.

lieyalatif said...

Laaaaa xpasal2 rosak....betul2 kene tuntut ganti rugi...customer dah pesan bukan xpesan ... ntah2 alasam je kot staf dah behenti tu...mcm nak elak2 je....nanti update kami perkembangan tuntutan ni ye hehehehe

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

dieorg masuk mesin ker??
kalo basuh tangan, takkan sampai gitu kot??
sabor jer la..mintak ganti rugi balik kat die..

Lynn Damya said...

Salam, alahai sedihnya kan klw benda2 favourite kita rosak camtu...

aiman mania said...

sabarlah akak............Tggu apa dia punya tindakan .....Harap semuanya baik baik aje..tader gaduh gaduh..hehehhee