Thursday, October 15, 2015

Alive 3D Art Gallery, Lukut | Belajar Posing


selepas check out dari Hotel Langit-Langi, PD
kami terus ke Alive 3D Art Gallery, Lukut

 
Alive 3D Art Gallery, Lukut ini berdekatan dengan Giant, Lukut 
lokasi yang mudah untuk dicari 

NO 38-40, JALAN DS 2/1, 
BANDAR DATARAN SEGAR, LUKUT,
 71010 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
+60 6-651 5400


Harga Tiket:

Dewasa RM20
Kanak-kanak RM15
dan kanak-kanak bawah 90cm FREE

sewa loker untuk simpan kasut RM2.00

tidak boleh masuk ke dalam galeri dengan memakai kasut


aku berposing dengan baju kurung moden tu 
nak pi kenduri tapi menyinggah kat Alive 3D Art Gallery, Lukut ni dulu





gambar diambil menggunakan HP samsung je
quality tidak memuaskan


kami tak banyak sangat ambil gambar 
walaupun di sini adalah tempat mengambil gambar sebab memasing jenis tak reti posing 
pastu penat otak dan badan nak posing 
gile betui ....hahahaha

di sini tips dan contoh untuk mengambil gambar disediakan dan ditampal di dinding setiap lokasi gambar 3D

jika datang ke sini bawa camera yang canggih dan bersedia dengan pelbagai aksi pasti gambar anda cukup menarik dan hebat

tips untuk anda : datang awal untuk mengelakkan kesesakan dan ketidakselesaan anda ketika hendak berposing di dalam galeri.(belum kira anak orang berlari time kita nak ambil gambar...pheewww, anak kita boleh la kita cubit..anak orang kita daring mak pak dia je la, kita mampu hahahha)



12 comments:

Nieyl said...

Salam singgah pagi..
wah!BESTnya....

lieyalatif said...

seriussss pic menjadi...posing mmg nampak real sgt.... sonok gak posing2 gini kan...tapi kalo ade org tgk malu ...hahahaah tak dpt nak tunjuk skill sebenar.... kalo takde org siap lee ngak mimik2 muka daku tunjuk kakakaakaka.....

AnneRaini said...

skrg ni dah byk tmpt 3d art mcm ni.. seronok tgk hasil2 gambar org.

syawalsimpsons said...

boleh G ni haa

aTieYusof Family said...

best sangat tempat... nak kena pegi juga nanti...hehe

anajingga said...

mahal juga ye tiket masuk, kak ana hari tu hanya sempat ke rumah terbalik di Teluk Kemang sahaja eima.:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik gak.. tiket pun leh tahan hrga..tp sekali skala apa slhnya..huahuaa

Inani Hazwani said...

Teringinnya nak pergi :)

azizah green line said...

LOL! rugi je xamik gambar banyak2.. nak masuk mahal.. jijah dulu bateri pula kong hampeh..

alaa xtau pun kak g PD!! leh jumpaa

hainom OKje said...

Okje pun dah pernah pergi tempat ni Eima....
Bolehlah jugak kan tempat ni buat happy happy ambik gambo hihi...Kat PD ni, manalah lagi nk menyinggah ye dak..

Elya Roza said...

teringin nk gi sisni. ramai dag org share gmba2 3d kat sini...nmpk real

Kira Sakura said...

larat lagi mama dukung alisha? kuatnya mama..... saya ni x larat dah nak dukung uwais tu lebih dari 15 saat huuuu. kalau ktorg pun alamat pegi jalan2 tengok lukisan jela. nak berposing tak reti hewhewhew