Thursday, October 1, 2015

Berjakuzi di Felda Residence Hot Spring Sg. Klah, Sungkai

26/09/2015

Cuti sekolah dan Raya Aidil Adha yang lepas kami sekeluarga termasuk atok nenek dan ateh ke Felda Residence Hot Spring Sg. Klah, Sungkai

Tidak jauh dari KL lebih kurang 100km
Sejam setengah perjalanan

Harga tiket untuk bermandi-manda di di sini adalah seperti berikut : 
DEWASA RM15.00
KANAK-KANAK RM12.00
WARGA EMAS RM8.00


Kena pakai gelang seperti ni...standard la mana-mana pun kan


untuk masuk ke dalam kena naik tram 
jauh la jugak tapi tak la jauh sangat jalan kaki pun boleh 
cuma panas sikit



budak yang tak sabar nak mandi kolam 
dari dalam kereta aku siap-siap tukarkan swimming suit untuk budak berdua

memasing tak berani mandi sebab panas 
berjalan-jalan je dalam air


nak rendam badan pun kejap-kejap je 
tatahan panas katanya 
tak best 

dapat mandi air tempayan sejuk ni kemain syok diorang 


walaupun musim perayaan tapi orang punyai la ramai sesak aku rasa
kat kolam air suhu biasa tu pun tatau nak cakap la penuh orang 
yang kat bahagian air panas pun sama 
aku memang malas nak amik gambar sangat hari tu tatau kenapa 
mungkin tak selesa kot

MIL terus sewa Private Jacuzzi 
berendam la puas dalam ni 
tertutup selesa tak berebut


aku hanya celup dan rendamkan hingga peha je 
malas nak mandi-mandi bagai 
maybe next time kalau nak mandi 

Private Jacuzzi Klah 5

lain kali boleh datang lagi 
kena cari masa bukan cuti sekolah 

lepas keluar dari Felda Residence Hot Spring Sg. Klah, Sungkai kami terus check in  hotel yang baru beroperasi 8 hari di Slim River


nanti aku ceritakan info mengenai Private Jacuzzi ni dan review hotel baru tu 
next entry 


Note : entry ni aku mula menulis dari jam 10.00 pagi tadi .... jam 3.00 petang baru siap ....

7 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

awat yang lama sangat ni eima tulis..
bos panggil ke? alahai rindu boss le...

Chekgu Azrine said...

Mcm best je klah ni..blm pnh smpi...klu ikut peel hubs mmg xsuka sgt ank2 dia mndi sungai tp kt sini ok kot klu bdk2 nk mndi...

hainom OKje said...

Hari tu masa otw balik KL dari htr anak okje lalu jln dalam ni jumpalah Hotspring ni....best ke Eima?
Tulah kalau ramai pun okje mls nak mandi. Nak salin baju tu yg bercinta....

Kikiki.....okje pun kekadang gitu Eima....entah kenapa agaknya tetiba ilham kaput

Nad MamaZN said...

nnt citer lagi

Lynn Damya said...

Salam, alahaiii rindunyeee nak pergi berjakuzi camni~~ last aku pegi tahun bila entah..best sbb pegi malam2 kan, mmg syoklah dapat rendam2 air panas cmni, hilang segala stress dan sakit pale..haha..

Kira Sakura said...

agaknya kena pegi time malam kot. sebab air panas bila tengahari lagi panas jadinya huuuuu

dalila said...

nnt citer brp harga utk private jacuzi tu..sy penah ke sini 2 thn lps tp xprasan ade kolam yg gmbr ke 5 tu..mmg cadang nk pegi lg ngan family..