Monday, October 12, 2015

Percutian Bajet dan Singkat di PD

10-11 Oktober 2015

sempena dengan birthday Alisha enPanjang bawa anak-anak pi mandi laut 
selepas tanya-tanya mereka berdua ke mana nak pi pada hujung minggu 

mula-mula plan nak pi balik hari je sebab ada kenduri kahwin kawan enPanjang pada hari ahad 
akhirnya tidur PD la senang ...tak terkejar-kejar 
kami menginap di Langit-Langi Hotel, PD
ok la hotel ni walaupun hotel bajet tapi selesa nanti aku review

kami sampai PD pukul 3.00 petang lebih 
gerak dari rumah pukul 2.00 pm 
lalu jalan Sepang - Kukut, jalan lama 
jimat tol dan lebih dekat 

terus check in hotel dan keluar balik ke Pekan PD cari swimming suit Fahim 
almaklum la anak bujang aku tu membesar bagaikan juara 
 
dalam pukul 5.00 petang cuaca dah redup baru kami ke pantai 
mandi laut sampai dekat maghrib baru naik  ke darat


sayangnya jerebu masih berbaki dan aku masih merindui langit biru 
lama kot tak tengok la langit 
esoknya pagi-pagi lepas sarapan di hotel  sekali lagi pi terjun laut 
mandi sampai puas ...sampai kelam kulit baru naik ke darat semula


anak dara yang suka main pasir 

mencari ketam dan menangkap ikan selepas air surut 
kulit budak berdua ni memang dah kelam abis dah tak pe nanti makan Vita-C Chewable shaklee ye bagi kulit tu cepat hilang sunburn dan cerahkan balik kulit ye 

percutian singkat, dekat dan bajet tapi boleh buat hati budak berdua kesayangan ini gembira memang ohsem! sangat dah 
 
 



13 comments:

Norma NML said...

Bestnya..dah lama tak pegi beach..

Eintan Nurfuzie said...

x best kan kalau de jerebu.. rs x selesa

Cik en kembali.. hihi.. lama x mai sini..
Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
dan entri ini Happy Monday All Nufuzie Dot Com's Reader

Ms. Kejupenyet said...

Wah bestnya mandi manda PD.
Huhuuu insyaAllah, kita pun akan camping kat PD hujung minggu nie :)

Chekgu Azrine said...

Akk suka PD...lama jugak dh takgi

Chekgu Azrine said...

Akk suka PD...lama jugak dh takgi

Aty_Fared said...

lama gak tak gi pd ni... :)

MizzTina said...

menyempat akak cuti pendek cenggitu kan..

anajingga said...

seronok anak-anak mandi laut sesekali kan, hotel langit langi memang selesa, kak ana pernah review di anajingga.com bulan lepas semasa menginap di sana :)

ch@ said...

happy belated bithday Alisha.
terlambat wish. puas tengok anak berdua tu main air, main pasir.
askartiga asyik main pasir dlm pasu bunga emak. pening emak hendak mengemas blk smula.

Khai♥Rin : anies said...

tetiba rs nk terjun laut skrg jg boleh x? ;-)

Kira Sakura said...

tetiba rindu masa pegi PD aritu hewhewhew

azizah green line said...

duk PD pon xpernah pegi pantai..hahhaa hampeh betull

hainom OKje said...

Tapi tulah kan Eima kalau duk hotel yg jauh dari pantai ni, masa ni lah yg malasnya, nak bertukar baju, kalau budak budak jer tak pe...kalau kita yg nak salin tu yg susah tu...