Friday, October 23, 2015

Petang yang penuh debaran | BAJET 2016

Aku perasan skop kerja aku ni tiap kali jumaat dan isnin mesti sibuk sampai tak sempat nak buat benda lain kecuali kertas-kertas atas meja dan arahan-arahan

Bila hari semakin petang ni semakin berdebar-debar pula menunggu bajet 2016 yang akan dibentangkan

Aku rakyat marhean mengharapkan kelainan di dalam bajet kali ini.

1. Had maksimum kenaikan yuran taska seiring dengan kadar ekonomi(supaya pengusaha tidak menaikan yuran sesuka hati)
2. Bantuan taska perkapita isi rumah RM6500
3. Bantuan persekolahan diteruskan dan dinaikan
4. BR1M dikaji semula.  Kami tak nak BR1M tapi nak subsidi yang berterusan.
5. harga ubatan dan perkhidmatan kesihatan tidak dinaikkan disebabkan TPPA yang bakal dimeterai.
6. Jangan lupa kenaikkan gaji dan bonus penjawat awam ^____^

Ini yang aku harapkan ....kalau korang tak setuju itu pendapat masing-masing

Masih berharap yang MALAYSIA TIDAK AKAN MENANDATANGANI TPPA yang mungkin menyebabkan negara kita kembali terjajah



8 comments:

Mila Hilas said...

sy x mengharapkan ape2.. sbb nya dh thu dia bg kita sikit, nt dia akan amik lg byk drp yg dia bg tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui xde hrp apa2 sbb swasta mcm xde hrpn..hahahah

Khai♥Rin : anies said...

apa laa yg bakal diumumkan yaa

Puan Kutu said...

Emm terima je la apa pun..kita ni siapa nak komen macam2.hehe..

Ida Honda said...

Assalam. Tahniah kerana memenangi Joint Giveaway dianarashid and mamalink!

Saya nak hantar hadiah. tolong bagi details: nama, alamat, dan no contact untuk tujuan penghantaran kepada:
ida@mamalink.com.my

terima kasih atas sokongan anda!

Wa said...

Ntahlah...mcm x best je bajet kali ni kan...

Diana Rashid said...

nampaknya ramai yang kecewa dengan bajet kali ni..

Kopiolimauice said...

Oh my budget! ;p