Tuesday, November 17, 2015

Hotel GoodHope, Skudai | Review

Percutian ke Legoland yang lepas kami memilih Hotel GoodHope, Skudai  dengan harapan semuanya baik-baik belaka 


ok la nak kata bagus sangat pun tak la 
nak kata tak bagus pun tak la 

so so je la

takat boleh nak tidur dan rehat ok bolehlah


rate pada 8/11/2015 untuk 2D1N adalah RM166.00 government rate 







lokasi hotel agak jauh dari legoland dan tempat shopping dan kawasan jem
pemandangan kurang cantik nampak atap rumah orang dan bangunan terbengkalai
lokasi kedai makan kurang 
hotel yang lama dan kurang penyelanggaraan dan tidak ceria ..suram je
terutama di bahagian lobi dan swimming pool
tapi bab tidur memang selesa ...letak kepala terus tidur
tapi pekerja bahagian hadapan yang profesional dan sopan aku bagi la 
4 bintang untuk pekerja on that day

sarapan pagi yang kurang menyelerakan
pilihan makanan yang sedikit 
kadar bayaran tambahan RM18.00 untuk kanak-kanak adalah kurang berbaloi dengan kualiti makanan 


untuk percutian kali ini kami tersalah pilih lokasi hotel
patutnya kami kekalkan lokasi pilihan di area nusajaya atau bukit indah 
lokasi yang strategik dari segi makanan dan kemudahan


untuk menginap di sini jika kami ke Johor lagi mungkin tidak kot
ini pengalaman kami, pengalaman anda mungkin berbeza

12 comments:

dalila said...

oic..kene mark hotel ni siap2..
sebab penat kot sis tu yg letak kpla terus tido tu..hihi

lieyalatif said...

rm18 utk bayaran tambahan sarapan dgn pilihan yg kureng mmg tak berbaloi tu beb...tapi bagus ko share info gini...ramai kawan2 kite leh take noted...kalo nak ke sana nanti pilih hotel lain le jawabnyer...

Kesuma Angsana said...

Salam singgah hari ni bila masa sikit ni. ok tq kongsi info, mana tau nak ke sini juga bila2 nnti, boleh kita fikir2kan

Puan Kutu said...

ohh hotel ni..tahu..memang view atap rumah kan.huhu..takpelah janji tido selesa..sekali ni je la kan..

Nafira usof said...

tengok bangunan hotel not bad. singgah nak tido ok lah kot kan~
kalo nak berendam ngan anak2 kena carik hotel lain lah.

Kira Sakura said...

kalau nak guna gov rate tu macam mana ek?

Nad MamaZN said...

bila la zakwan dpt g legoland ni..hukhuk

Eintan Nurfuzie said...

releks sngguh.. best la

TunSha Ayunie said...

Paling tak best kalau hotel jauh dari kedai makan.... plus boleh bayangkan pemandangan atap rumah tu... sangat tak membantu untuk hilangkan stress... kannnn

tiga lalat said...

oke review yg jujur., ;p

hainom OKje said...

Wahhhh mmg nampak menyesal tu gayanya Eima hihi....Toilet dia tu menyeramkan weyh....
Harga hotel tu dah kira ok jugak tu Eima

Lynn Damya said...

Salam, owh adoi kak..salah hotel pulak kak menginap...hotel tu mmg jauh dpd nusajaya...better next time stay kat hotel yg betul2 ngadap laut johor ...pemandangan confirm cantik, boleh nampak singapore..dekat juga nak ke nusajaya, then nak ke bazar karat pun dekat..hahaa ok sekian cdngan dpd org johor..hahaha :P