Thursday, November 5, 2015

Ustaz Tegur DR. Say Shazril dan Farah Fauzana

rasanye semua orang tahu dengan VIRAL Doktor Hensem ni 
sampai ada yang sibuk nak beranak nak tempah Doktor hensem ni 
(cik adik doktor ni bukan kerja di Hospital swasta boleh tempah-tempah dan dia juga bukan pakar baru HO) adoii la!!
yang belum kahwin pun sama gedik call menggatal nak jugak tempah
tu belum lagi yang call nak jadi bini kedua
yang komen kat FB kat IG yang bini-bini orang dok harap laki dia tak baca komen dia pun ada 
macam-macam

memang la sekadar suka-suka tapi dari sudut Islam 
Islam tidak menghalalkan cara 
kalau benda tak betul dan tak elok memang wajib ditegur 
anggaplah teguran ustaz ini sebagai pengajaran dan proses pembelajaran

bagi aku Doktor Say Shazril ni tak bersalah pun
DJ hotFM pun tak bersalah cuma kena lebih sopan sikit la dalam membawa isu
gelak, gelak juga tapi kena lebih berilmiah

yang bersalah wanita diluar sana tu 
getik sangat

nasib baik la tak nampak muka tapi dengar suara je 
kalau tak satu Malaysia tahu anda tu gedik







14 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi...
teguran untuk perbaiki yg mana kurang untuk menjadi lebih baik :)

mama tisya said...

dgr juga psl caller tu ckp nk doktor ni sambut die time bsalin..sbr je la..org lg nk doktor pompuan kn...hah btul la apa ustaz tu ckp

lieyalatif said...

tu le kelako isu nie...lieya mmg ikut kat ig doc nie dari dulu...tak sangka sampai viral masuk hotfm .... ishh agak2 le kan nak mengangkang depan bukan muhrim dgn alasan hensem.... tak tergamak kot.... lepas ni jd pengajaran laa kat hotfm jgn geletis sgt bawak satu2 isu2 tu.....

TunSha Ayunie said...

Ntah pape getik sangat... aku memang tak dengar radio tapi bila baca entri ni dah boleh bayangkan dah betapa getiknya depa2 ni... yang belum kahwin tu xbley buat apa laa getiknya... tu tu yang bini orang tu..... haih

Normi Nieza said...

good sharing

Khai♥Rin : anies said...

syukur ada yg menegur... sik baik sy x dgr kalu x free je sy dpt dosa sbb mengutuk hahahaha

Asha Lya said...

Lya x da dgr plak baru ari ni tahu..x pyahla kot nak mgedik bagai..buat malu kaum ppuan

Atie Yusof said...

Alhamdulillah ada jugak ilmuan agama yg sudi menegur... erm ntahlah! mcm2.. boleh dikatakan tergedik2 tak tentu pasal... huhu.. skrg ni kita dok perjuangkan supaya Doc Wanita sambut kelahiran bayi...ni ada plak siap nak tempah doc lelaki sbb hensem...huhuhu

Aty_Fared said...

panas hati aku dengar pempuan2 tu semua.. langsung tak ada rasa malu.. Allah.. kite ni seboleh2.. kalau mampu nak bayar dokter pompuan tuk semua tu.. ini..siap offer2 diri.. teruk nya mentaliti.. hanya semata sebab hensem..!!! murahan nya....!!! geram aku lah..

syawalsimpsons said...

aku sokong dengan ko..kalo nak kata salah dengan hal ni, bukan dari pihak doc tu sendiri kan..lebey pada pompuan2 gedik kat luaq sana..aku pon gedik poyo jugak kan...tp idok la sampai nak call, gedik2 nak minta doc ni sambut kelahiran kan....tp mcm rasa ramai yg salahkan doc ni.lahai...kesian dia

SalbiahM said...

bagus ulama' macam ni...moga kita amik buat teladan

LYAfrina said...

mmg perlu ada seseorg y lg tinggi ilmu agamanya utk menegur situasi mcm ni

Kira Sakura said...

kannnnn gedik sangat haaaaa. dan ritu ada sorg dokte laki post katanya cenggini "ktorg yang dokte laki ni sebenarnya tak bernafsu pun bila tengok time patient perempuan nak bersalin. takde rasa nafsu" terus tersembur gelak hahahahahaha

Lynn Damya said...

Salam, haaaa bagus sangat kena tegur! hari tu mase dgr dia kat radio, menyampah jugak sbb tetiba kat FB aku penuh dgn post pasal doktor hensem bagai..ape seyh..masalahnya yg dah kahwin pun duk menggatal..ntah pape..kata miang kang marah pulak..bagus ustaz ni tegur! I like~