Friday, December 18, 2015

11 Tips Ajar Anak 'Free Diapers' dalam masa seminggu

Alhamdulillah 
anak-anak aku menjelang usia 3 tahun kedua-duanya tidak lagi memakai lampin pakai buang 
berkat usaha cikgu-cikgu taska mereka 
bukan aku tak pernah mencuba ajar mereka berdua tapi sifat mama yang kurang sabar, kurang ilmu dan kurang rajin ni faktor aku tidak berjaya 
mungkin anak ketiga nanti aku juga boleh cuba dan 'apply' tips ini 












kredit to FB yang share tips ni dari blog www.fitmummyforlife.com
semoga memberi manfaat kepada semua

11 comments:

syawalsimpsons said...

aku ada buat kat izz...tp x sabar aku tang berak dia tu...adoiiii.....

misz sheyla said...

atleast umur brPE yg sesuai utk latih anak ye???

idzwa kamaruddin said...

kami dibantu oleh taska...lega! balik cuma praktis kat rumah jek ikut waktu taska..

JR said...

Zaman pakai lampin untuk anak-anak saya dah lama berlalu. Sekarang kena bersedia untuk memakai lampin untuk cucu-cucu satu hari nanti...

Eintan Nurfuzie said...

bagus ini.. bookmarks

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

hainom OKje said...

Selamat mencuba Eima.....mak tak taulah, kat sapa lagi yg nak di train hihi....semuanya dah beso beso....

Aty_Fared said...

ok..thanks beb..sangat2 perlukan saat ni.. anak aku nak masuk 4 tahun ooiii..tapi mak nya sikit punya pemalas...ngeheee...

aizamia3 said...

Anak pertama dan kedua ok.. yang ketiga terbalik pulak, ibunya cepat hilang sabar, tepuk dahi sat.. hehehe..

Puan Kutu said...

takpalah janji cerai lampin.cikgu taska ajar pun oklah..Ameen untuk doa anak ke3 tu...memang dah sesuai sangat.hehe

mamaarifakeem said...

Hai, salam ziarah, lama tak BW weeh...
hii..
thanks for the tips, bleh gunapakai tuk next baby.. si akeem dh nk masuk 4 tahun ni, malam still berdiapers..wuu..