Monday, December 7, 2015

Tengok Black Swan dan Flamingo di Taman Wetland Putrajaya

hampir seminggu lebih aku on off blogging 
tak berapa sihat ... ramai yang berteka-teka 
adakah pembawakan ..... the answer is no my lil Alisha still a youngest daughther in family 

21/11/2015

setiap hari minggu macam biasa 
mesti ada aktiviti keluarga untuk manfaat masa 
dalam Putrajaya je 


Beriadah di Taman Putra Perdana


kemudian untuk pertama kalinya selama 11 tahun bermastautin di Putrajaya kami ke Taman Wetland Putrajaya tapi tak habis pun lagi jelajah sebab dah petang nak hujan pun sama 



kolam Flamingo 
tatau pun Putrajaya ada Flamingo 


lepas tu pi tengok itik, angsa dan burung-burung lain lagi
aku tak sure ape nama kolam kawasan ni 
sebab hari dah hujan renyai-renyai 

kat sini ada banyak burung air
yang mulut besar dalam cerita NEMO pun ada 
black swan dalam cerita Barbie as a Swan Princess pun ada
jakun betul aku time ni hahaha 
tak sangka ada macam-macam spesis burung kat Putrajaya ni 


2 budak gembira dapat main hujan 
nasib baik tak demam 


Banyak tempat menarik di Putrajaya 
Taman Wetland ini salah satunya 
bagi yang tak pernah pergi tu sila-sila la datang 
ada juga menara peninjau aku tak naik pun sebab dah petang nak hujan pulak 
risau wei kang tergelincir jatuh ke bawah naya je 





6 comments:

cik hani said...

seronok la budak2 kalau ke sana..Banyak benda jer nak explore

syawalsimpsons said...

seronok kalo bawak bebudak datang sini ni

Yana Libra said...

seronok jugak ye

Kira Sakura said...

banyak rupanya tempat best kat putrajaya nunnnnn, bukanlah bagggunan pejabat semata. tetiba rasa inesen pulak kohkohkoh :p

azizah green line said...

kalau budak2 dtg sini teruja la kan

hainom OKje said...

Dah kenapa tunggu 11 tahun baru pergi? Budak budak sure suka tengok...Ko suka ke tak Eima ? Hihi...