Tuesday, December 15, 2015

Percutian Hujung Minggu | Nilai Springs Resort Hotel, Nilai

12/12/2015


Nilai Springs Resort Hotel, Nilai, 
Negeri sembilan

percutian hujung minggu yang lepas kami menginap di Nilai Spring Resort Hotel 
penginapan percuma 
totally sponsor by BIL 
2 buah bilik deluxe dan Studio Suite untuk kami 
gambar bilik maaf la tak sempat ambil pun 
ada sikit-sikit sebab kami tersangkut dalam jem di Putrajaya 
jalan tutup beri laluan kepada perlumbaan basikal TSG
so lambat sikit sampai

walaupun jarak Putrajaya - Nilai dekat berejam juga nak sampai 

yang best Nilai Springs Resort Hotel ni adalah pool nya 
besar dan memanjang kolam untuk kanak-kanak 
air cetek je tapi besar dan panjang 
banyak kolam
0.5m
1.0m
1.0 - 1.8m
jakuzzi 
kolam kanak-kanak


anak-anak kami 
pakcik yang tolong jaga semuanya 


syok betul diorang dok ulang menggelungsur 


untung la korang ada pakcik yang rajin melayan 
cik eima tukang ambil gambar dok tepi-tepi je sambil jerit-jerit jangan minum air kolam .... 
harharhar

pool kanak-kanak luasnya dari sini 

slide sambung 


hingga ke sini 

ada playground





kalau yang suka mandi kolam kat sini memang puas hati la 
tak perlu risau keselamatan anak-anak lemas cuma kena pantau takut terjatuh la 
sebab diorang tak nak pun masuk kolam yang dalam sebab kolam kanak-kanak dah besar dan menarik 

kiranya budak-budak memang puas hati dapat main kolam 
3 jam kot diorang berendam 
dari pukul 3.30 pm cuaca redup sebab mendung 
hingga jam 6.30 pm 


Hotel ini pun selesa 
sarapan pagi pun banyak pilihan 
menu lunch pun banyak pilihan dan sedap 
memang berbaloi la kalau korang nak bercuti, hilangkan stress tapi nak dekat-dekat je 




18 comments:

Salina Johari said...

menarik gak ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

anak2 Kak Atie dah besar2..dah xmo mandi manda cam gini..hehe
Blm plan cuti nak g mana...tggu anak pompuan yg lom bercuti lg

mama tisya said...

percutian di sponsor mmg syok....bdk2 la paling syok dpt mandi pool

lieyalatif said...

oo tak aci ko eima yeak...sub kat pakciknye ajek layan budak2 heheeheh...tapi syiok gak tu...leh kire feeling2 mak datin tepi pool ekekeekekek...

alaa budak2 ni kalo bawak tempat ade pool mmg hepi sokmo leeeee.... lagi2 pergi ramai2 gini...plan dgn sepupu sepapat yg lain....jadilah percutian yg simple tapi best n havoc....

Ibu Lala said...

Memang menarik. Boleh masuk dlm list percutian nih

eima said...

lieya latif syg oi ..pakcik tu laki aku la ..abah si anak2 aku ....
anak2 buah aku ... yg pakcik semua jaga tau .... hahaha cik eima depa dok tepian je amik gambar sokmo ... hahahaha

Lea Ismail said...

boleh bawak adli ke sini ni

syawalsimpsons said...

seronoknya deme2 mandi manda yee

idzwa kamaruddin said...

kat sini la saya nak pegi tapi tak sempat sempat lagi nak singgah.

AnneRaini said...

option yg bagus ni utk cuti2 weekend.. nak ushar jap.. hehe

Puan Kutu said...

untunglah dpt penginapan percuma..anak2 pun happy pool besar n best.holiday yg simple tp best la kan..anak2 dpt berkubang ngan cousins depa

JR said...

Dulu masa anak-anak masih kecil kalau booking hotel, soalan wajib yg akan mereka tanya ialah kolam renang besar tak? Tapi sekarang bila dah besar-besar tak lagi yg bertanya soalan itu. Yg mereka selalu tanya mana tempat menarik yg kita nak pergi?

miss eimanhikmah said...

seronok nyeeee

Chekgu Azrine said...

Lamanya tak bersantai2 kat hotel...kesian anak2..cuti sekolah ni xpegi mana pun

ch@ said...

owh mmg best. emak2 boleh masuk skali.
mcm nya fmly ko sesolo je mek di kolam tu? puasla main.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Yekla..menarik sgt pool die..kompemla budak2 mandi sepuas hati..hihi

hainom OKje said...

Betullah... kekadang nak bercuti kat hotel yg dekat dekat jee, kurang sikit penat. Penat weyh laki mak asyik bawak keta jer hihi.

Untunglah ada org sponsor jee....kembunglah poket nampaknya

Kira Sakura said...

wowwww best ni. bawak Fateh Uwais mesti senyummm je dia. silap2 ummi abi pun join kolam kanak2 ni sekali kehkehkeh