Thursday, January 7, 2016

Char Kueh Teow Daun Pisang Sedap di Langkawi

Char Kueh Teow Daun Pisang 

aku kalau balik Langkawi memang pulun mencari tempat makan sedap je 
rindu wei nak makan makanan utara ni 


sebelum ini aku pernah share Char Kueh Teow Sedap di Langkawi 
dan

sekarang ni aku jumpa satu lagi kedai Char Kueh Teow yang sedap 
korang kalau pergi bercuti ke Langkawi memang wajib datang sini 
memang terbaik!!

Char Kueh Teow Sedap!!


Kueh Teow Goreng Kerang sedap!!


penggemar CKT 
hari-hari makan pun tak pe 
kalau Fahim dan enPanjang cakap SEDAP itu bermakna sedap 
depa berdua tu memang hantu CKT

Char Kueh Teow Daun Pisang 


Lokasi kedai mudah dicari, berada di tepi jalan besar 
kedai biasa-biasa je kedai kampung di pekan kuah  

memang mudah di cari 
dari  Kompleks HIG ambil kiri melalui depan Kondo Istana terus sahaja 
hingga jumpa jambatan dan terus lagi 
hingga jumpa deretan bangunan kedai

Char Kueh Teow Daun Pisang berada di kiri jalan 
dan seberanag Char Kueh Teow Daun Pisang ada bangunan kedai 
dan betul-betul berhadapan dengan Saleha Bakery

selepas jambatan dari jauh akan nampak bangunan kedai ini 

Char Kueh Teow Daun Pisang betul-betul tepi jalan 

Berhadapan Char Kueh Teow Daun Pisang adalah Saleha Bakery 
kalau  nak senang type je Saleha Bakery kat Google Map confirm jumpa 

Char Kueh Teow Daun Pisang dibuka sebelah malam 
selain CKT ada juga masakan panas lain 
dan sedap ... sebab kakak ipar dan mak mentua masing-masing makan nasi goreng ikan masin dan nasi goreng kampung diorg cakap sedap 

kalau ke Langkawi cuba singgah pekena Char Kueh Teow Daun Pisang satu confirm tambah lagi satu 



9 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

Sedapnya eima.. CKT... kat sini CKT Sg Dua ada buka kat Puncak Jalil.. sedap sama rasa kat sg dua penang...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

taon lepas tak pi langkawi.. taon ni pon macam takkk je huhu

mama tisya said...

sedap nmpk makanan tu...yummm

wahida said...

ya Rabbi...tgh puasa ni dia tayang ckt pulak...huwaaaaaa...

Salina@IbuAqil said...

Sedapnya!!!
Aduh teringin plak....

adarnadzmie said...

sedapnya... feveret keluarga saya ni...

di penang byk kedai char kue teaw yg sedap2...:)

dear anies said...

ok ok akn cari nnt ;-)

Yana Libra said...

kena masuk list gak ni..huhu

Kira Sakura said...

adehhhhhhhhh nak kena list la ni sebelum pegi langkawi nanti