Tuesday, January 5, 2016

Dview1 Hotel & Guest House, Kuala Perlis (Review)

Selamat Tahun Baharu 2016 semua!!

peneman ai sepanjang cuti sekolah yang lepas dah pergi sekolah dah 
sunyi mama!!

seperti aku janjikan minggu lepas aku akan review Dview1 Hotel & Guest House Kuala Perlis 
kami menginap di sini 1 malam sebelum bertolak ke Langkawi untuk percutian keluarga 
dan kami menginap seramai 24 orang termasuk kanak-kanak selebihnya memilih bilik hotel sebab nak kan privacy ...cam kami nak hu ha hu ha dengan keluarga, sewa extra bed dan bentang toto je 
time ni la nak berborak dengan keluarga besar ni  

kami memilih Guest House family besar kami ni 
rumah Semi-D 2 Tingkat/ 4 Bilik 
yang selesa, bersih dan besar
RM250
RM300 peak seasons
bagi yang mencari homestay sekitar Kuala Perlis RECOMMENDED!!

sebab apa rekomen kat sini 
sebab 100% pengurusan hotel dan harga berpatutan 
bila pengurusan hotel persekitaran dalam dan luar memang terjaga dan bersih 


D'View Hotel and Guest Houses





ruang makan dan bilik bawah 

ruang tamu yang selesa dan luas 
port aku bentang toto dan extra bed bila malam kunjung tiba

dapur ada mesin basuh 
mendobi la kerja diorang tu .... bawa beg kecik 
aku bawa beg besar sumbat pakaian untuk 6 hari

bilik bawah bersambung dengan bilik air di dapur

bilik kedua di atas

bilik ketiga di atas 

master bedroom tiada di dalam gambar sebab dah ada yang landing 
- Katil King 
- bath tub 
- ruang bilik yang luas berbalkoni

Dview1 Hotel & Guest House juga ada hotel yang harga bermula dari RM100 - RM120 peak seasons
ini adalah botel yang baru beroperasi kurang dari setahun 
lokasi yang sangat berdekatan dengan Jeti Kuala Perlis
lebih kurang 3 minit ke Jeti 
sesuai bagi yang hendak berehat satu malam di Kuala Perlis sebelum memulakan perjalanan ke Pulau Langkawi 

dulu kami memang jenis suka bertolak waktu malam kalau ke Pulau Langkawi pukul 5.00 - 6.00 pagi dah sampai kat jeti naik feri dengan tak mandi pagi 
tapi kali ini sebab kami ramai dan bawa moyang, kami pilih berehat semalam di Kuala Perlis 
memang lebih selesa dan kurang penat

pagi-pagi pekena nasi lemak bungkus Kuala Perlis, perut aku gembira
lokasi Dview1 Hotel & Guest House ini memang strategik sebab dekat tempat makan, dekat dengan jeti, dekat dengan kemudahan lain 



untuk maklumat lanjut boleh ke website http://dviewperlis.com/

DView One Enterprise
19 & 21 Jalan Senangin 7,
Taman Kuala Perlis,
02000 PERLIS,
Malaysia.

T : +604 985 2022
F : +604 985 5391
M : +6017 2580 638
Email: sales@dviewperlis(dot)com

GPS: 6.391078 100.134202 or N 6 23.465 E 100 08.052

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Nampak selesa

hainom OKje said...

Nampak selesa Eima....mmg best tu kalau nak berhu ha hu ha dengan family....

adarnadzmie said...

nampak sgt selesa...

saya pun ingat nak buat homestay rumah saya di kampung tu...tgah2 servey apa yg patut nih...:)

azizah green line said...

ya..nampak selesa rumah camni

Suhaily ahmad juffri said...

Luas dan selesa kan 👍