Thursday, January 28, 2016

Hotel Tanjong Vista Kuala Terengganu | Review

Jalan-jalan ke Kuala Terengganu lepas kami mennginap di Hotel Tanjong Vista
kami menginap 2 hari di sini 
so far ok tak ada masalah 
pekerja yang peramah/sopan, kualiti makanan yang sedap dan selesa berbaloi dengan kadar bayaran 

kami memilih bilik jenis Deluxe Connecting Room 
1 King Bed dan 2 Single Bed 
pada kadar RM177.00 untuk satu malam 
kadar kakitangan kerajaan 

harga biasa adalah RM218.00
extra bed RM 60.00



ihsan google

king bed

seperti biasa


bilik air yang agak luas dan bersih

shower

 disediakan 2 tambahan bantal/sejadah dan sterika di dalam almari


motif?? not sure ape kegunaan untuk duduk kot 
nak kata kerusi cam ye ...nak kata meja pun ye 
ok la anak boleh panjat atas ni anak tengok pantai 

2 single bed 

pemandangan dari tingkap hotel 
Pantai Batu Buruk

Indoor Pool 
kolam yang sederhana tapi untungnya hanya hari sabtu je ada orang hari ahad lengang 
kolam ni budak berdua yang punya


kami pesan makanan dari Room Service Menu
rasa yang sedap dan harga agak murah la 
kami order 
Char Kuey Teow
Vista Chicken Chop

 Char Kuey Teow RM10.00
sedap sangat... lauk banyak 

 Vista Chicken Chop RM17.00
kuah black papper memang sedap 




menu sarapan pagi seperti biasa la 
menu macam hotel-hotel lain 
ada roti/nasi lemak/mee/mee sup/telur/sosej dll 

hari ahad tu menu spesial sikit nasi dagang
berkat dok tanya kat cafe dan reception bila menu nasi dagang ..

ok nasi dagang dia sedap 
aku suka 

aku akan consider untuk menginap lagi di sini kalau ke Kuala Terengganu dan rocommeded kalau korang ke Kuala Terengganu untuk harga yang mampu milik 

Lokasi 
Hotel Tanjong Vista
Lot 4708, Jalan Sultan Zainal Abidin, 
20000 Kuala Terengganu, 
Terengganu, Malaysia

6 comments:

Kakcik Nur said...

Makanan kalau sedap, mahal sedikit pun kita tidak rasa terkilan, kan? :)

Hotel tu nampak selesa dan bersih.

idzwa kamaruddin said...

wowww...simple but nice dan murah..teringin nyer nak ke ganu~

Chekgu Azrine said...

Cntik...simple..tp selesa...

hainom OKje said...

Ko dah sampati Terengganu Eima....Huh mmg tak aci tau!! Mak teringin sangat nak ke sana. Nak makan kopok lekoooo....

Kira Sakura said...

sebab hari ahad kat sana kerja kot tu yang takde orang gamaknya

LYAfrina said...

diam2 smpai trg ye eima