Friday, January 1, 2016

kerana CHEESE gadis ini Tipu diculik??

Rasanya semua tahu dengan cerita gadis remaja 14 tahun menghubungi keluarganya menjerit meminta pertolongan yang dia diculik

Heboh satu malaya 
Semua orang takut dan berhati-hati
Tak pasal van putih ...orang pandang serong...bulan takat van putih iswara putih pun sama.... abis kenderaan putih orang takut
Semua orang pakat viral...


Kakak budak tu siap up status 
Jangan kecam adik dia ikut jantan


Rupa-rupanya memang benar budak ni ikut jantan


Tak pasal dapat penginapan percuma berjerigi besi dan gelang besi 

Simpati kat mak bapak dan keluarga budak ni
Kerana napsu...kerana akal pendek...
Seumur hidup keluarga dicaci
Fikirkanlah perasaan ibu yang mengandungkan kamu tu


Semoga gadis ni kembali ke jalan yang benar
Dan terbuka hatinya untuk sambung pelajaran 
Semoga perkara ini menjadi pengajaran kepada semua
Jangan jadikan perkara seperti mainan dan gurauan

Jangan jadi seperti cerita tauladan pengembala kambing dan serigala.

8 comments:

najwa zahid said...

Sedih dgn cerita ni. sampai hati dia buat mcm tu. mau nya keluarga dia tak risau

Salina@IbuAqil said...

Disebabkan dia seorang risaukan rakyat 1 Malaysia..
Hurmmm!
Lepas ni dh x tau mana yg betul diculik mana yg buat2 kena culik..
Mudahan dijauhkan benda2 x elok dr ahli keluarga kita..
Aamiin!

Chekgu Azrine said...

hmmm...risau betul kan sbb kita pn ada anak dara..
jauhkan dari family kita..hhuhuhu

Aty_Fared said...

geram ooii aku baca pasal hal ni.malas aku nak baca dah..nanti aku sakit hati.. hahaha.. siyes ni

idzwa kamaruddin said...

hmmm malas nak komen dah

adarnadzmie said...

salam kenal...

risau anak remaja sekarang... malu mak bapak jer buat perangai gitu...
doakan di jauhkan anak2 kita dr perkara2 yg sebegitu...Aaminn...;)

hainom OKje said...

Betul tu....kesian kat mak paknya yg risau. Mereka ni tau nak enjoy jer. Tak pikir panjang langsung. Kalau dah namanya budak....moga yg lain jadikan pengajaran dgn apa yg telah berlaku...

azizah green line said...

tak pasal2 kena tangkap dah.. haihh la budak2 sekarang..sian makayah tu haa