Friday, January 8, 2016

Tarikan Terbaru di Langkawi Wild Life Park | Longkang Fishing

22/12/2015

kami ke Langkawi WildLife Park memang tak pernah jemu setiap kali balik sana mesti pergi 
anak-anak memang suka tengok haiwan dan dapat tengok dan sentuh secara dekat 
kami pergi satu keluarga besar
dan hanya aku seorang sahaja dapat discount as goverment servant ok la tu dapat jimat RM5

untuk maklumat lanjut mengenai Langkawi Wildlife Park ni boleh rujuk :


setiap kali ke sini mesti akan ada satu penambahbaikan dan perubahan ...
saya suka!! 
saya suka!!

salah satu sebab aku dan keluarga tak pernah jemu ke sini 


antara ahli keluarga besar kami 
moyang ada, MIL ada adik-adik MIL, sepupu-sepupu dan ipar duai


gigih betui aku nak snap tangan sendiri ....hahahaha

dari seoarang budak yang penakut berjaya hilang rasa takut dan geli 
salah satu sebab aku suka ke sini nak bina tahap keyakinan dan keberanian dalam diri anak-anak aku 


adik icha yang gembira
budak ni memang animals lover
semua jenis binatang dia suka kecuali buaya sebab kesan dari tengok telefilem Air Mata Si Kudung lakonan Fizo Omar dan Nadia Nissa takut tangan dia kudung jugak ... keh keh keh 

dari awal sebelum masuk Alisha request nak pegang ular macam time raya yang lepas
Icha cakap baby ular ni comey


tapi disebabkan Jabatan Perhilitan nak datang semua haiwan akan dikuarantin sekejap untuk pemeriksaan 
jadinya kurang la haiwan pada hari tu
memang alisha tak bertuah nak pegang ular comel tu 



mula tu elok lagi icha buat perangai ... bagi makan .... tak lama lepas tu

semua arnab dia kejar nak tangkap 

ala comel-comel katanya 

kan dah dapat satu ..yang arnab ni pun bila dah orang dukung kemain baiknya...diam je 
sebab tak dapat nk pegang ular peluk dan tangkap arnab pun boleh la 

dapat lagi satu baby rabbit 
yang ini mmg manja habis ..siap pejam mata .... seronok kena peluk gamaknya

tak sudah yang baby icha pi tangkap lagi seekor ...yang ini berat dan liar sikit 

ini pula tarikan terbaru dalam Langkawi Wildlife Park ni 
menangkap ikan atau Longkang Fishing
TANGKAP & LEPAS 

memang gigih la budak-budak bandar ni menangkap ikan 
kalau aku dulu tangkap ikan dalam parit kat bendang je .... 




kalau ke Langkawi sila masuk senarai tempat wajib dikunjungi 

8 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

alahai.... terimbau... Dah 2 tahun haza x ke langkawi...

ch@ said...

comella alisha ko ni Manje, simpan jadi menantu bole? hahaha (gurau ja weih).

dear anies said...

insya allah akn smpi ke sini nnt hjg bln ni ;-)

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

wei anak mu dah cam apak die dah pakai pouch bag

nuyui a.k.a miss YUI said...

tmpt mcm ni yui pun suka..heheh

Yana Libra said...

masuk list dah ni..bulan 5 nk g langkawi..huhu

tiga lalat said...

sonoknyer anak2 pegang2 binatang chomey semuanya mak kann., ;p

Kira Sakura said...

kena bookmark tempat niiiii