Wednesday, February 17, 2016

Berjaya Waterfront Hotel, JB | Review

7/2/2016

Selepas check out dari Lotus Desaru Beach Resort kami terus je JB 
kami terus ke Berjaya Waterfont Hotel untuk teruskan percutian zon selatan ni 



pintu gerbang ke Zon bebas cukai 
tak banyak barang pun di The Zon Duty Free ni 

tempahan bilik dibuat oleh adik ipar aku 
tempahan online 
aku call hotel bilik penuh fully booked
so agak rugi kerana online booking rate adalah RM220.00
dan government rate adalah RM196.00
so agak rugi di situ 
harga kerajaan lebih jimat 
kebanyakkan hotel fully booked
so redha je la ... main terjah je kan 

bilik jenis Club Deluxe Room kot

bilik yang luas dan selesa 

 tiada channel astro cuma ada rangkaian Vision four dan channel singapore 
tu pun gambar tak clear 
bab ni aku tak berapa suka 


complimentary 
kopi, teh, gula ada tapi krimer letak satu je ...lupa ke apa ni 
malas nak complain

complimentary

bilik air + bathtub 
bersih dan selesa 


pandangan dari tingkap bilik kami 
singapore diseberang sana 

pandangan dari luar pintu bilik kami 
luasnya ...memanjang..... di tengah-tengah otu adalah ruang lift 
hanya satu di situ ...letih berjalan .....

Swimming pool di tingkat 7
ruang terbuka dan petang tu angin sangat kuat 

kolam dewasa

kolam kanak-kanak 

budak yang happy dan suka cari kawan baru

anak-anak 
sepupu fahim ni mesti ada kalau pakcik diorang berjalan 

lobi agak old deco 

sarapan di hotel 
semua menu sama je mana-mana hotel kan 
jarang la ada yang spesial 

bubur ayam 

bihun singapore/sosej/pau/hashbrown

puding roti ni terbaik ..sedap sangat cukup lemak dan tak manis sangat 

aku tak tau apa lagi yang ada sebab malas nak berjalan 

bagi aku ruang makan di sini ok je cuma 
susun aturnya agak menyusahkan pelanggan nak ambil makanan dan kembali ke meja 
sebab jarak ruang makan dan bufet agak jauh 
tak la jauh sangat tapi nak ulang alik pi ambil makanan 
kalau dah 4-5 kali ulang memang sakit hati jawabnya sebab tangan ada dua je tak leh bawa banyak sekaligus ...hahaha


aku bagi 3 bintang je untuk hotel ni walaupun  hotel 4 bintang 
sebab customer service agak teruk 
sebab apa aku cakap teruk 
aku minta pool towel hantar ke bilik 30 minit tunggu tak hantar 
aku call pulak dari pool 
janji nak hantar staf pi hantar towel dan jaga kaunter pool towel 
sudahnya sampai dah abis mandi tak ada pun staf dia mai hantar towel 

aku memang ada complain kat duty manager on that day 
oh ye lagi satu swimming pool changing room  terlalu kotor dan busuk terutamanya male changing room 

so not recommended by me kalau korang decide nak stay kat sini 


sorry




8 comments:

idzwa kamaruddin said...

huhuuuu..hotel cantik dah..tapi bad servis memang payah la nak hadap lagi lagi port canging room ke toilet ke busuk!

nuyui a.k.a miss YUI said...

huuu.. astro takda pasal dia suh p mryp keluar..xmow duk blik..hihi.,gurau je kak..

yeke, mnympah la kalau 30 mnt pstu xmai mai..haruuu

Kakcik Nur said...

Pernah menginap di sini. Ok jugalah... :)

Ibu Lala said...

La eima org langkawi ke. Kalau tau boleh jumpa hr tu. Sy plan nak pegi lagi ni sbb hr tu x puas pegi langkawi. Rasa x cukup masa. Byk sgt tempat nak pegi lagi especially oriental village. Ada contact no fon x

Lynn Damya said...

Salam kak,apa kabar? Hehe...wah sakan jalan ke jb ye..hmm tgk overall mmg mcm tak best je hotel ni...bab tv xclear mmg tak best, service pun tak best, then paling tak suka adalah lift nyeeeeeee satu je keeeee kat belah sana??/ gila ke apa, abez org yg duk belah sini cmne, mmg gigih lah nak jalan ke sana...apelah sape arkitek dia ni...haha chewah~

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Ooo..bercuti ke selatan ya..nmpak ok hotel ni.hihi..yg resort kat rompin tu, pool kanak2 mmg baru few yrs kot..oklah asal.ada pool anak2 happy jek kan..heheh

Cik Puan Eka said...

wuuuu kalau busuk tu tak boleh blah la kak.

Tgok dr atas pon mcm eee tak best la plak hehehe
Aritu pi jb tak dan tido. Lpasni pg nak tdo semalam dua. Nak try lagi siakap stim limau paksoh kat stulang. Sedapnyaaa

Daddy Ziyyad said...

Berdekatan dgn area Stulang tu, ada kedai mee rebus sedap...try tak?

Saya pernah ke hotel tu sekali aja..tengok2 kawasan duty free nya..takda apa sangat pun