Wednesday, February 24, 2016

Cucu Punya Pasal

14/2/2016

kami sekeluarga balik rumah abah aku kat SP 
awal pagi lagi dah gerak dari Putrajaya 
memang sampai SP awal 
sempat la budak berdua tu berjalan-jalan dengan tokwan 
pow tokwan mainan 

belah petang tokwan bawa round satu taman naik motor 
kemain la suka budak berdua tu 
kejap-kejap ajak naik motor 
satu hari tu sampai 2-3 kali kot 
nasib baik tokwan rajin melayan cucu .... ni je kot cucu tokwan 
tak ada dah cucu lain kan 

esok paginya pun sama .... bangun pagi tok wan dah keluar dulu beli sarapan 
balik tu tengok cucu dok sibuk ajak naik motor lagi 
tok wan bawa pi round setaman ...siap bawa pi sarapan kat luar 

tengah hari rembang pun sibuk ajak naik motor juga ...sapa nak melayan 
adoi la budak berdua tu ... orang tak pernah naik motor 
kami memang tak ada motor ...kesian kan 

ni motor aku zaman study dulu 
lama dah usia motor ni 
aku pakai 2 tahun je ..lepas dapat kerja kat KL 
waktu kat KL memang tak nak bawa motor ...takut ....

tok wan banyak motor ada 4 kot 
aku minta satu supaya anak-anak aku tak jakun dengan motor 
yeay tok wan bagi satu .... aku pos guna nationwide dari 15/2/2016 sampai ke hari ni tak sampai-sampai lagi 
dasat betul nationwide ni ...hmmm servis tak bagus 


bertabah la tunggu motor sampai ... boleh la budak berdua tu abah diorang bawa pusing setaman lepas ni 


12 comments:

Nad MamaZN said...

nationwide ni kite pun ada bad experience dgn dorg. bermasalah.

homestay yg kite duduk aritu kt taman delima. dpn sm tunku ismail. syok la s.petani. suka suasana kt sana

lieyalatif said...

same weyyy kisahnye kalo aku pun lik kg....kompom petang2 atuk bawak jalan2 naik motor...suruh pilih naik moto ke kereta semua pilih naik moto....hahahaahaha

aku ari tu gune pos laju jek beb...cepat gak sampai....elok semua kondisinyer tp tu laa tak anta sampai umah, kene amik kat pusat dieorg....kat bangi tak silap aku...

idzwa kamaruddin said...

wahhhh best gilerrr naik motor tau! aku ni mmg menunggu je hari ahad sb dapat naik motor dgn laki pegi beli nasi lemak je pun..kekekeke...best wehhh~

idzwa kamaruddin said...

oh yeee TQ sebab betulkan aku pasal PRIMA tu, aku dah credit link ke blog ko okeh ;)

Akak Kembang said...

bestkan ada kampung/....

Salam Kenal dr Akak Kembang

Daddy Ziyyad said...

cucu kesayangan tok wan tu...hihihih

so lepas ni tokwan ada 3 motor...hahahaha...

lembab betul servis nationwide...saya dulu pernah pos motor naik keretapi KTM, dari JB ke Butterworth....hahaha..

JR said...

Kalau hantar motor kat anak saya kerap guna servis syarikat GDex, biasanya dari Utara ke Selatan cuma ambik masa 3 hari untuk sampai..

syawalsimpsons said...

boleh gneg jugak la dengan tokwan dorang kat johor ni..kuat layan cucu..tp cucu nangis melalak kuat..tantrum, dia larik dolu..hahahhaha

MizzTina said...

hurmmm, sm je la perangai dgn dak Danish.. suka naw meronda naik motor.. dpt naik 5minit pun jd la..

aizamia3 said...

Moga cepatlah motor tu sampai.

Nora Karim said...

kalau dah namanya atuk mmg suka melayan cucu... heheh comei! (^_^)

Kira Sakura said...

hahahaha macam uwais dulu la masa ktorg still pjj lagi. nampak moto je berkepak2 tangan nak naik. sekarang tak berapa nak heran dah. syok la fahim dengan alisha. boleh ronda naik moto petang2 lepas ni.