Thursday, February 18, 2016

Lepak Tepi Benteng Stulang Malam CNY

 belah malam semasa menginap di Berjaya Waterfront JB 
kami makan malam di deretan kedai depan jalan masuk ke hotel 
plan asal nak makan sekeluarga tapi kejap ada yang nak ada yang cakap lewat sikit 
anak-anak kami dah penat dan mengantuk dari siang tak tidur 
so kami keluar makan dulu lepas maghrib




kami order simple je untuk keluarga kecil ni 


udang goreng butter dan sotong celup tepung

telur dadar dan kailan ikan masin

tomyam putih tak pedas

total RM36.00 je 
ok la kot ...macam mahal sikit la satu hidang RM7-RM9 satu jenis
tapi rasa not bad sedap ...servis pun cepat ... dlm 10 minit dah siap 

lepas makan kami lepak kejap tepi benteng ni 
tengok laut malam 


budak berdua excited dapat kejar cencorot 

lepas balik hotel lepak kat lobi ....pakcu ajak keluar makan ...
pusing-pusing JB cari kedai yang ramai review tapi semua full pack 
parking pun tak ada last sekali sekali ngan pakcu makan kat kedai kami makan tadi 
tapi kami tak sambung makan dah ... terus balik hotel sebab budak berdua dah tidur dalam kereta 




malam tu sampai lewat tengah malam meriah dengan bunga api je ... 
masih CNY kan 

esoknya  lepas check out kami ke JPO
jangan tanya aku beli apa 
aku tak beli apa-apa pun 
jalan-jalan tunggu orang je 
enpanjang ada la keluar masuk butik ...cari baju ngan seluar yang brand mampu milik je ... 
tapi manusia terlalu ramai ..sesak pulak nk pilih baju dan cuba pun sesak 
tak jadi la beli ...rimas kata enPanjang 





6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

jadilah menu gitu kan.. yg pntg cpt n kt lalu nak makan.

idzwa kamaruddin said...

seronokkan? lagi-lagi seronok tengok muka anak-anak tersenyum tergelak gembira.

Lynn Damya said...

Salam, wahh bestnye pegi stulang...dulu selalu pegi duk tepi tembok tu malam2 sbb sy suka tgk sampan2 nelayan..tp skang ni tak dan lah nak pegi situ..jarang dahh sbb sesak gila...waduh~

Norhayati Mohd Isa said...

Ok lah servis jer cepat Iema..
Tak lah kelaparan menunggu makanan sampai..
Tengok bunga api dari tambak Johor jer ke :)

Puan Kutu said...

menu camni pun dah sedao sgt buat kami sekeluarga..tp kena tmbh portionnya je kot..sebab semua kuat makan.hahaha
..

lepak2 tepi benteng pun klu aktiviti yg anak2 tak pernah buat macam kejar cencorot tu meati jadi best

hainom OKje said...

Ke JB pulak dah ko Eima....mak takut, En Panjang panjang kat jalan jerlah hihi....

Mak dah tak jumpa harga Rm36 henggit dah kalau makan berlauk kat luar ni...selalunya atas Rm50.