Thursday, February 11, 2016

Mengelilingi Pulau Duyung dengan TTI River Cruiser | Kuala Terengganu

TTI River Cruise
di Taman Tamadun Islam Kuala Terengganu




kami mengambil pakej keluarga RM59.00
dan menambah tiket 1 kanak-kanak RM15.90 dan 1 dewasa RM21.20
Alisha PERCUMA kerana berumur bawah 6 tahun
total RM96.10 untuk :
2 warga emas
3 dewasa
1 kanak-kanak

pakej ini hanya untuk TTI River Cruise sahaja 
mengeliling Pulau Duyong 
masa perjalanan adalah 45 minit 
dan ada tourist guide yang akan menerangkan sejarah dan salasilah pulau-pulau yang ada di sungai ini serta tempat-tempat di pesisir sungai 
agak menarik juga ceritanya 
di sini juga berlangsung Monsoon Cup pada tahun sebelumnya 
tahun 2016 ini berlangsung di Johor




ruang menunggu
bucket seat





mendengar gadis muda ini menerangkan perjalanan TTI River Cruise dan sejarahnya




masjid kristal 

cuaca pada masa itu cerah dan baik 
memudahkan perjalanan kami 
angin moonson pula memang menyamankan berangin je tengahari kami hari tu 
korang patut try menaiki cruise ni dan masuk ke Taman Tamadun Islam 

kami hari tu tak masuk sebab dah tengah hari ..panas terik perut lapar so kami terus  pergi makan sotong celup tepung


Note : habiskan entry jalan-jalan KT sebelum nak up entry jalan-jalan CNY pulak



8 comments:

idzwa kamaruddin said...

aaa cruise kat putrajay pun tak naik lagik..hehehe..

mama tisya said...

sronok naik cruise..dlu p ganu tk naik pn

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

haitu aku pegi dulu tu yang bagi taklimat ada one guy tu. kelakarr gila baq hang... 45 minit tu rasa syiokk jaa

Diana Rashid said...

belum pernah bawak anak2 ke KT..nanti nak pi jugak la..kena tunggu suami cuti panjang sikit la..

wahida said...

aku tak pernah sampai terengganu...sian kan...huwaaaaaa...

Cik Puan Eka said...

menarik kak. Baru8 tau ni hehehe. Nnati boleh list kan kalau nk pi bercuti ke pantai timur hehe

Mar Mansor said...

belum sampai ke sini lagi..masjid kristal tu cantik

Puan Kutu said...

menarik..boleh masuk dalam listing walaupun taktau bila kami akan ke KT.hehe