Monday, March 7, 2016

BoboiBoy the Movie | Filem Pertama Keluarga kami

5/3/2016

hari sabtu lepas keluar jalan-jalan kat Metro Kajang 
nak beli barang sikit untuk jalan-jalan cuti sekolah minggu depan 

kebetulan naik ke tingkat 3, ada panggung wayang LFS Cinema 
saja-saja pi tanya tak taruh harapan pun yang ada seats untuk 
BoboiBoy the Movie 
alhamdulillah rezeki budak berdua ada lagi seats
tapi belah tepi yang belah tengah dah penuh tinggal barisan depan saja.

aku dah start check online GSC dan TGV sejak 3/3/2016
full house sampai hari ahad sekitar putrajaya ni ...dasat betul
yang kosong midnight je .... haha

oh ye aku tak pasti apa kekurang dan kelebihan LFS cinema ni 
tapi orang cakap TGV best ...aku pun tak pasti sebab aku memang dah lama tak tengok wayang 
dan ini kali pertama Fahim dan Icha masuk panggung wayang dengan mak bapak diorang 
yang Alisha pulak masuk je ... terus tanya mana cermin mata 
dia ingat nak tengok short movie 4D macam kat legoland dan USS .. hehehe
kesian betul.... mama dengan abah tak pernah bawa tengok wayang 

BoboiBoy the Movie telah menempa sejarah keluarga kami 




mungkin aku selalu dah layan kartun dengan anak-anak aku so expectation aku sangat tinggi 
sebab aku salah seorang peminat tegar kartun dan english movie 
tapi ini pendapat peribadi aku banyak part yang tak sampai klimaks nya 
macam dah nak sampai tapi tak cukup 
bahagian yang kelakar pun terlalu tipikal ...macam kelakar tapi tak sampai kat aku untuk gelak 
bahagian sedih pun sama .... time ochobot nak mati tu pun ....aku tak dapat rasa ....
 ok baru teringat satu je part yang aku dapat gelak .... part cikgu papa lempar gopal ke kurita .... that part sampai ....


keseluruhan cerita BoboiBoy the Movie menarik, animasi yang bertaraf antarabangsa, sound baik lagu tema juga best dan jalan cerita pun ok 
so aku bagi 3 1/2 bintang 

korang patut pergi tengok sebab tengok sendiri animasi Malaysia dah semakin maju dan boleh tandingi filem animasi hollywood dah 
dan korang perlu pi tengok macam mana BoboiBoy dapat kuasa terbarunya
dan apa kuasa terbarunya ..... dan ochobot versi terkini selepas update sistem, siapa klamkabot dan siapakah yang berjaya mencuri hati adudu 







20 comments:

rasp said...

hehehhehe... mana spek ek... hehehehhe...ciannn dorang...
aiseyman...sib baik my kids tak layan sgt boboiboy nie...
minggu ni exam...lepas exam nak gi tgk zootopia...

mama tisya said...

vkend aritu mmg rmi kwn2 update bw ank2 p tgk cite ni...blum pegi lg ..tgu reda skit la hehe

idzwa kamaruddin said...

tinggal tunggu masa je nak pegi nie ;)

Diana Rashid said...

Plan sabtu ahad kemarin nak pi tapi sebab saya baru cabut gigi dok rasa sengal2 je lagi tak jadi nak pi..nak pi hri lain dah sah2 sekolah minggu ni..tunggu la ahad dan sabtu depan pulak..harap2 orang dah kurang sikit..selasa sikit nak tengok dengan anak2...anak2 saya ni pun dok meratib la nak pi tengok..memang filem wajib tonton la kot untuk anak2..kan?/

Kakcik Nur said...

Agak-agak nanti ada keluar kat Astro First tak? :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je nk tgk gaklaaa.. tp nth bila..huhu

Mar Mansor said...

meletop kebabom filem baboiboy ni ek.

aizamia3 said...

Dah tengok hari kedua tayangan.. belum sempat update lagi.. ;)

Qhaifa Nur said...

Full dgn kanak2 panggung...trbaiklah baboiboy kali ini...

Jue said...

anak2 sibuk duk ngajak gak nie...
cum aduk pikir..mampu ke ibu ngan ayah nak hadap cerita kartun 2jam nie hahahha

Yana MIB said...

kitorg xpi tgk lg..full house manjang..nyampah tau..huhu tgk la weekend ni camne

syawalsimpsons said...

ohh...kikita..hahahha....mmm...pada aku ok jugak..mcm ko la...as long anak2 dgelak sakan N suke, aku pon ok je...tp animasi dia mmg dah best kan

Puan Kutu said...

wah pestime ye fahim n icha tengok wayang..pengalaman baru ka ni..sy tak mjnat sgt boboboi so takdak feel la nk p tgok wayang..tggu upin2 the movie nti kot br p.tp klu dh ada anak kecik tak dpt la rasanya.hehe..

esok anak pengasuh nk bawak afia pegi tgok citer ni kt panggung

Cik Puan Eka said...

kihkih seriyesli kite pnah tgok boiboiboi. Anak kecik lagi melayan didi and friends je haha.

Tapi tgok status mak2 yg abwa anak, alaaa bestnya nak amsuk jugak. Hehehe.

Tgok smuaa ckp best

Norhayati Mohd Isa said...

Anak2 akak pun dah sibuk nak tengok boboi movie ni Eima..
Tunggu lah cuti sekolah..
Sebab minggu ni exam..
Boleh lah mereka release tension lepas exam :)

Nabila Syifa said...

baru nak pg tengok..diaorg ckp best

Eintan Nurfuzie said...

msih blom tgk boboi boy ;g

hainom OKje said...

LFS tu cinema yg banyak cite Tamil tu ke Eima?
Kalau mak ni mmg tak teringin langsunglah nak tgk hihi... Alah budak bukan tahu Eima. Janji si Fahim ngan Icha happy.

hainom OKje said...

LFS tu cinema yg banyak cite Tamil tu ke Eima?
Kalau mak ni mmg tak teringin langsunglah nak tgk hihi... Alah budak bukan tahu Eima. Janji si Fahim ngan Icha happy.

adianiez AIDA said...

aida da gi.
best!
ni pun ijat ajak gi tgk sekali lagi tau, iema :)