Monday, March 21, 2016

Bercuti Sekolah di Sabah

13 - 16 Mac 2016

kami ke Sabah lagi 
kali ni rombongan 10 orang termasuk kanak-kanak 
kebetulan keluarga kakak enPanjang juga ke sana 10 orang juga 

Flight kami hari tu jam 11.05 am Air Asia
anak-anak buah mak ayah diorang dah hantar sehari sebelum 
tinggal kereta di Stesen ERL Putrajaya dengan kadar bayaran RM20.00 untuk 4 hari 
dan ambil ERL terus ke KLIA2


biasa la kalau naik AA ni mesti nak order makanan kan 
Fahim nak order mini burger tapi kena tunggu 15-20 minit 
makan megi sudah ... cepat ... kang mengaruk lapar susah 

AA sekarang ni menu dah banyak berubah dan nak makan mee goreng mamak kamal kena buat pre order  

ke Sabah kali ni kami bawa 3 budak bertuah ni 
anak buah enPanjang 
Dania, Wawa dan Yana 
mana-mana pun pi mesti bawa


touch down je lebih kurang pukul 2.00 pm lepas settle semua 
sewa Van Hiace RM250.00 sehari

kami terus ke Lok Kawi Wildlife Park
info boleh baca di sini  pengalaman 2 tahun lepas
sama je tak ada kot yang berubah kecuali tanah semakin kering dan banyak rumput mati 
cuaca sangat panas ...dikatakan hampir 2 bulan tak ada hujan ... 


bantal mama ... empuk tau budak ni ....

selepas keluar dari Lok Kawi Wildlife kami terus ke Marina Court Apartment untuk check in
kami memilih apartment kali ni sebab pertambahan ahli rombongan 
dengan kadar sewaan RM300.00 sehari 
sebelah petang bawah anak-anak turun mandi kolam 
rileks otot badan diorang tadi berpeluh2 berjalan-jalan dalam Lok Kawi 





adik icha yang happy sebab kakak-kakak dia ada 


sebelah malam kami pi makan seafood ...nanti yang ni next entry 
paling ditunggu kalau ke Kota Kinabalu mestilah Seafoodnye yang fresh tu 

11 comments:

Suriaamanda said...

seronoknya jalan- jalan cuti sekolah eh...Kakak Dania kena kuarantin sebab tahun ni nak exam...so xde program bercuti sampai lepas UPSR nanti

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

1st n last aku pi sabah masa 2005 kot. tu pon sebab keje huhu

Fai Nardir said...

Tak pernah lagi sampai ke sabah.. Tak sabar nak tunggu cerita lain tentang Sabah...

Norhayati Mohd Isa said...

Best tu eima..
Akak pun last gi Sabah ni pun tahun 2008 kot..
Punya lah lama..
Seafood lah yg paling best kat sana..
Pastu murah pulak..
Boleh melantak sakan kan eima :D

idzwa kamaruddin said...

Sabah best giler!~

Diana Rashid said...

panas jugak ye kat sana?kalau panas sangat tak best juga jalan..tapi kalau dah pi ramai2 cuaca panas ke ,hujan ke jadi seronok pulak..

Chekgu Azrine said...

Bestnya...i like sabah very much...mmg ada planinng nk dtg sini dgn anak2 tiri hubs nti kot..tggula kot akhir tahin ada rezki kami doakan ye

Qhaifa Nur said...

Gi sabah...seronoknya eima
Lg ramai pergi lagi bestkan

hainom OKje said...

Teringin nak gi Sabah tp tak taulah bila boleh pinya....pikir bajet haha.
Bila hang booking tiket ni Eima....tetiba dah dlm AA

Puan Kutu said...

seronoknya ke Sabah..fahim ngan alisha ada geng sepupu2 plak lagilah enjoy kan

Kira Sakura said...

Rindunyaaaa nak ke sabah lagi!!!